O singură specie trăieşte mai mult decât rechinii de Groenlanda, scoica de Islanda, care poate ajunge la 507 ani, se arată într-un studiu.
”Acesta este un rechin din Groenlanda de 393 de ani, situat în Oceanul Arctic. Rătăcește oceanul încă din 1627. Este cea mai bătrână vertebrată vie cunoscută de pe planetă”, scrie ambasada.
This is a 393-years old Greenland Shark that was located in the Arctic Ocean. It's been wandering the ocean since 1627. It is the oldest living vertebrate known on the planet. Photo by Julius Nielsen.
Publicată de Embassy of Denmark in Romania pe Vineri, 21 august 2020
Potrivit cercetătorilor, rechinii de Groenlanda pot trăi și 400 de ani. Aceștia sunt extrem de lenți, aceștia înoată prin apele reci ale regiunii arctice sau ale Atlanticul de Nord, în condiții extrem de vitrege, sub calote de gheață și într-un întuneric aproape total. Se pot scufunda până la 600 de metri adâncime, ating lungimi maxime de 7 metri și ajung la maturitatea sexuală la incredibila vârstă de 150 de ani, scrie siteul cunoastelumea.ro.
Speranţa de viaţă a rechinilor de Groenlanda o depăşeşte pe cea a ţestoaselor de Galapagos, care trăiesc între 150 şi 200 de ani, şi pe a balenelor de Groenlanda, care trăiesc peste 200 de ani, scrie Digi24.
Cea mai mică durată de viaţă a unui rechin de Groenlanda este de 272 de ani, au estimat cercetătorii.
Fotografie de Julius Nielsen
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!