În rechizitoriul transmis Tribunalului București procurorii arată că în 28 aprilie 2017, în calitate de șef al Sectorului poliției de frontieră Giurgiu, a constrâns o persoană (martor în cauză) să îi dea suma de 60.000 de dolari din cei 135.000 pe care îi avea asupra ei și pe care urma să-i transporte în Bulgaria.
Totul, spun procurorii, s-a petrecut în condițiile în care legislația românească nu obligă persoanele care traversează granițele interne ale Uniunii Europene să declare sumele de bani care se află asupra lor, indiferent de cuantum.
Bărbatul a luat banii fără să întocmească vreun proces-verbal, amenințând totodată persoana respectivă că îi va face dosar penal și că nu o va lăsa să treacă frontiera de stat din România în Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu.
Bani returnați
În cursul lunii mai 2017, după o discuție purtată cu proprietarul real al banilor, care știa că cei 60.000 USD au fost reținuți ilegal, Ifrim a restituit valuta în două tranșe.
O altă acuzație adusă de porcurori polițistului este aceea că în noaptea de 20 spre 21 mai 2017, Ifrim i-a promis unui agent al poliției de frontieră Giurgiu mai multe bunuri, pentru ca acesta, prin influența pe care o avea asupra colegilor săi de serviciu, să-i determine să nu controleze niște transporturi de mărfuri contrafăcute ce urmau să fie tranzitate prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-române de persoane din anturajul ofițerului de poliție.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro