Printr-un mesaj publicat pe Facebook, Viorica Dăncilă a afirmat că „Palatul Cotroceni a devenit un sediu de campanie pentru actualul președinte”.

Îi transmit domnului Klaus Iohannis că cetățenii încă așteaptă explicații cu privire la motivul pentru care încalcă repetat Constituția.

Toți vrem să înțelegem de ce actualul șef al statului face un abuz de putere și continuă blocarea activității Guvernului, deși majoritatea constituționaliștilor îi transmit că interpretează electoral Legea fundamentală.

Viorica Dăncilă, premierul României

Dăncilă afirmă că președintele Klaus Iohannis nu a oferit soluții pentru deblocarea crizei politice.

Actualul președinte nu a venit în tot acest timp cu nicio soluție de deblocare a crizei, ci doar cu declarații care să o alimenteze. Candidatul Iohannis vorbește despre obligațiile premierului, dar nu se achită de propriile obligații.

În schimb, se antepronunță în numele Curții Constituționale, în numele Parlamentului, și chiar în numele Guvernului. Ne dovedește încă o dată visul său de a fi “președintele-stat”.

Viorica Dăncilă, premierul României

Mai mult, Dăncilă îl acuză pe Klaus Iohannis că a uitat că „a girat absolut toate guvernele și toți miniștrii din ultimii 5 ani, însă în momentul când nu i-a mai convenit politic, s-a întors de fiecare dată împotriva lor și a încercat să manipuleze o țară întreagă”.

Am văzut în această seară la domnul Klaus Iohannis un dispreț orb pentru români și țară. Ce a făcut președintele României astăzi este un act grav de iresponsabilitate și un atentat la liniștea și siguranța oamenilor pentru ziua de mâine.

Viorica Dăncilă, premierul României

Dăncilă a mai precizat că Guvernul pe care-l conduce plătește pensiile și salariile și că încercarea președintelui „de a-i speria pe oameni și a crea panică în societate este de un cinism incalificabil”.

Noi ne-am făcut datoria și am sesizat Curtea Constituțională în legătură cu aceste încălcări, însă ne asigurăm că venim și cu alte soluții pentru deblocarea crizei instituționale actuale, asta în ciuda insistenței candidatului Klaus Iohannis de a o perpetua.

Viorica Dăncilă, premierul României

Reacția premierului Viorica Dăncilă vine în contextul în care Klaus Iohannis a anunțat că respinge categoric propunerile pentru miniștrii interimari.

Citeşte şi:

Iohannis: „Resping categoric propunerile pentru miniștrii interimari. Este obligația premierului să meargă de urgență în Parlament”

Român stabilit în Londra, despre ce se întâmplă acum în Marea Britanie: „E un sentiment de nesiguranță și la români, și la britanici. Unii dintre ei își fac provizii”

Liviu Dragnea și familia sa au primit interdicție de a intra în SUA, din cauza „implicării în acte de corupție semnificative” a fostului lider PSD

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"

Horoscop 20 ianuarie 2020. Racii trebuie să își schimbe prioritățile
HOROSCOP

Horoscop 20 ianuarie 2020. Racii trebuie să își schimbe prioritățile