Patru corturi mari, albe, cu geamuri de plastic transparente au fost montate pe strada Matei Basarab, din Tunari. Sute de oameni s-au strâns în faţa casei unde familia îşi lua adio, cu ochii în lacrimi, de la Segher. Grătarele de pe marginea drumului, unde toată săptămâna s-au fript cărnuri în memoria celui mort, sunt stinse, iar cenuşa e purtată de vânt în toate zările.
Un camion mare e îmbrăcat cu zeci de coroane de flori, iar cea mai mare, mai înaltă decât cabina camionului, e prinsă cu sfoară şi scoci de parbriz. În mijlocul ei, portretul lui Ion Duduianu. Și la loc de cinste, un mesaj de suflet. “Nu te vom uita niciodată. Fratele tău, Pian”.
Cu jalea pe jale călcând… cu Merțanul
Cântecele de jale au răsunat toată dimineața din boxele montate pe camion. O orgă electronică l-a acompaniat pe Sorinel Copilul de Aur, care, de la căpătâiul lui Segher, a strigat dedicaţie după dedicație pentru familie şi tovarășii “Faraonului”.
La ora 13.00, cortegiul a pornit spre cimitirul din Tunari. Maşinile de lux, conduse de fraţi, cumnaţi, veri, unchi, cuscri şi alte rude ale “Faraonului”, s-au încolonat în spatele sutelor de oameni care mergeau pe jos, în urma sicriului. Pe platformă, taraful a cântat necontenit. În timpul ăsta, familia Duduianu a stat strânsă în jurul sicriului, i-a sărutat mâinile “Faraonului” și l-au implorat să se întoarcă printre cei vii.
Lacrimi bogate, lacrimi sărace
În cortegiu, opulenţa şi bogăţia s-au amestecat cu sărăcia. Copii desculţi alergau pe lângă pantofii de firmă, lideri ai lumii interlope au mers umăr la umăr cu țiganii cinstiți. Femei cu bluze şi fuste colorate l-au plâns pe Duduianu laolaltă cu damele îmbrăcate sobru, în negru.
“A fost un om bun. Pe mulţi i-a ajutat.Uite câţi oameni au venit. Au multe rude, dar şi mulţi prieteni. Păcat că Dumnezeu îi ia dintre noi doar pe cei buni”, a spus o femeie bătrână, care a fost prietenă cu Segher.
Cavou de marmură și granit, cu subsol pe două niveluri
Familia “Faraonului” i-a clădit acestuia o “piramidă” din beton armat, placată cu granit în exterior şi îmbrăcată cu marmură la interior. Un cavou cu două niveluri în subteran, cu geam şi uşă din termopan, singurul de acest fel din Cimitirul Tunari.
Ion Duduianu, şef al clanului Duduianu, a murit luni, 1 octombrie, în urma unui infarct, la Spitalul Orăşenesc din Găeşti. Acesta era încarcerat la Penitenciarul Găeşti, unde mai avea de executat încă doi ani de închisoare. Ion Duduianu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru cămătărie, constituire de grup infracţional organizat şi trafic de persoane.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro