Surprinde-ți prietenii, familia sau colegii care își sărbătoresc ziua de Sfinții Mihail și Gavril cu mesaje și urări cât mai inspirate:

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Mihail și Gavril

Sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil este de fapt sărbătoarea tuturor îngerilor. Primul care a fost sărbătorit este Mihail, după care a urmat arhanghelul Gavriil/Gabriel și mai cunoscut este Rafael, sărbătorit de catolici.

Mihai, Mihaela, Gabriel, Gabriela sunt cele mai populare nume care se sărbătoresc de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, pe 8 noiembrie, însă există și nume derivate.

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Mihail și Gavril: Mihai, Mihaela, Michaela, Mihail, Mihăiță, Mișu, Mihnea, Miță, Michi, Mihalache, Mihalcea, Mihalache Gabriel, Gabriela, Găbiță, Gabi, Gavril, Gavriil.

Numele Gavril provine din ebraică și se traducere ca „Dumnezeu este puterea mea”. Originea numelui este GabriEl trăgându-se din rădăcina verbala „gabar”, care se traduce drept „a fi puternic”, și „El”, prescurtarea de la Elohim, numele lui Dumnezeu. Mihail se traduce din ebraică prin „Cine-i ca Dumnezeu”. Originea numelui vine de la MihaEl o combinație între cuvintele ebraice „mi” („cine”), „ke” („ca”)și „El” (prescurtare de la Elohim).

Mesaje de Sfinții Mihail și Gavril

Mesaje de Sfinții MIhail și Gavril
Mesaje de Sfinții MIhail și Gavril
 • De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La mulţi ani!
 • Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!
 • Îţi urez La mulţi ani, pentru că porţi acest nume şi fie ca Sfântul pe care îl reprezinţi să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi liniştea interioară.
 • Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi cât mai frumoasă!
 • In zi de mare sărbătoare a Ortodoxiei vă urez multă sănatate si fericire! La mulți ani!
 • Zâmbește și s-aveți parte de toată distracția și emoția specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare și prietenie.
 • Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, iți doresc multă sănătate, fericire și tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine și însorite!
 • Cu ocazia sărbătoririi numelui primiți un călduros La Mulți Ani, sănătate, multe realizări și tot ce vă doriți lângă cei dragi!
 • Să fii mereu tânăr(ă) și cu același spirit vesel. Viața să-ți ofere clipe minunate și bucurii nemaiîntâlnite. La mulți ani fericiți.
 • Să ai parte de sănătate, multe realizări și să te bucuri de această zi frumoasa mereu! La mulți ani!
 • Fie că ziua de azi să te învăluie de bucurii și să ai parte de liniște alături de cei dragi! La mulți ani!

Mesaje religioase de Sfântul Mihail și Gavril

 • Fie ca din această zi Sfântă, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. Multă sănătate şi un sincer La mulţi ani!
 • Îngerul Gavril, înger al Bunei Vestiri, să îţi călăuzească paşii Gabriel/Gabriela şi să ai parte de o zi la fel de frumoasă ca tine „La mulţi ani!
 • Arhanghelul Mihail, înger al adevărului şi al dreptăţii, să-ţi stea alături mereu, la bine şi la greu, să-ţi lumineze calea şi să-ţi arate destinul. La mulţi ani Mihai/Mihaela
 • Azi fiind o mare sărbătoare, Sfinții Mihail și Gavriil și ziua numelui tău, primește din partea mea multe urări de bine, fericire, mult noroc și împlinirea tuturor dorințelor
 • Îngerul Mihail să îţi călăuzească paşii, să îţi aducă bucurie în suflet şi să fie întotdeauna cu tine! La mulţi ani!
 • La mulți ani, de Sfinții Mihail și Gavril! Să ai parte de multă sănătate, bucurii, împliniri și să te bucuri de această zi frumoasă mereu!
 • La mulţi ani! Îngerii să-ţi călăuzească paşii şi Sfânta Fecioară să-ţi lumineze drumul în viaţă!
 • La mulți ani, fericire, împacare sufletească, flori, iubire, sănătatea te palească, prietenii să nu te uite și să ai bucurii multe!

Mesaje de Sfinții Mihail și Gavril haioase

Urări și mesaje de Sfinții Mihail și Gavril
Urări și mesaje de Sfinții Mihail și Gavril
 • La mulți ani cu veselie / Sănătate pe vecie / Casa plină de bucate / Dragoste pe săturate / Bani la greu / Noroc cu carul / La mulți ani și sus paharul!
 • Un ocean de sanatate, / Un munte de noroc, / Un camion cu bani, / Si un sincer: La multi ani! /
 • La multi ani, Gabriela! Găbiţă, Găbiţă, să ieşi la portiţă, c-am venit pe la tine, să-ţi urez „La mulţi ani” şi o căruţă de bani!
 • Dau şi eu un mesaj simpatic şi nu sun pentru că nu am bani, în ziua în care şi soarele se scoală noaptea să îţi ureze La mulţi ani! Să trăieşti o mie de ani şi încă o viaţă, să petrecem, să bem până dimineaţă.

Mesaje de Sf. Mihail și Gavril pentru prieteni și familie

Mesaje de Sfinții Mihail și Gavril
Mesaje de Sfinții Mihail și Gavril
 • La mulți ani ! Așa cum soarele luminează pentru toată omenirea așa și tu ne luminezi nouă viața. Fie-vă viața senină că răsăritul de soare, iar sufletul mereu curat și tânăr că roua de pe flori.
 • O zi de neuitat care să țină o viață! Fie că aceasta zi să-ți deschidă poarta unui viitor plin de succese și realizări.
 • Sfântul al cărui nume îl porți să te ocrotească și să te călăuzească mereu. La Mulți Ani!
 • Astăzi este o zi specială pentru tine iar tu ești special(ă) pentru noi în fiecare zi. Iți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacții și multă sănătate. La mulți ani!
 • De ziua numelui tău iți doresc să ai parte de succes, împliniri și sănătate. Sfântul al cărui nume îl porți să te ocrotească și să te călăuzească în viață. La mulți ani!
 • Dragă Mihai / Mihaela / Gavril / Gabriel/ Gabriela, de ziua numelui tău iți dorim un sincer La Mulți Ani, să ai parte de mulți bani, sănătate și voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!
 • Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată înţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşți să se-mplinească! La Mulţi Ani, Mihai / Mihaela / Gavril / Gabriel/ Gabriela, şi sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale!
 • Cu ocazia zilei Sfântului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!
 • La mulţi ani şi fie că Sfântul al cărui nume îl porți să te călăuzească mereu!
 • Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunată și un an plin de realizări. La mulți ani de ziua numelui!

Sfinții Mihail și Gavril în legendele românești

În mitologia românească, Sfinții Mihail și Gavril au roluri importante și sunt esențiali pentru ciclul anual al naturii. Sfântul Mihail a purtat soarele și luna și a fost cel care a dat drumul soarelui sus pe cer când e vară și sub mâna lui sunt toate vietățile și oamenii, cei vii și cei morți.

Tot Sfântul Mihail are cheile iadului, iar atunci când vine iarna, dă treptat drumul gerului pentru a veni pe pământ. Acest moment se petrece în fiecare an pe 8 noiembrie, atunci când Biserica îi sărbătorește pe cei doi Arhangheli. Etnologul Ania Moldoveanu spune că arhanghelul Gavril a fost îngerul păzitor al Lui Iisus Hristos pe pământ. Tot el a fost cel care a fost mesagerul prim, prin intermediul căruia divinitatea transmite oamenilor prin grația sa inspirație, intuiție și harul clarviziunii.

Citeşte şi:

Nașterea Sf Ioan Botezătorul. Tradiții și credințe populare

Paște 2022. Când pică Paștele Ortodox și cel Catolic în 2022

Povestea incredibilă a voleibalistului care a crezut timp de 15 ani că e iubitul unui fotomodel. Lumea lui s-a năruit când a aflat adevărul
PARTENERI - GSP.RO
Povestea incredibilă a voleibalistului care a crezut timp de 15 ani că e iubitul unui fotomodel. Lumea lui s-a năruit când a aflat adevărul
Femeia care are cel mai ciudat prenume din România. Toată lumea rămâne mască după ce aude numele ei
Playtech.ro
Femeia care are cel mai ciudat prenume din România. Toată lumea rămâne mască după ce aude numele ei
Un jandarm din Bucureşti a oferit imaginile anului la parada de 1 Decembrie: cum a reuşit să cadă de pe cal
Observatornews.ro
Un jandarm din Bucureşti a oferit imaginile anului la parada de 1 Decembrie: cum a reuşit să cadă de pe cal
Horoscop 2 decembrie 2021. Peștii au motive de revoltă împotriva unor situații complicate pe care le trăiesc acum
HOROSCOP
Horoscop 2 decembrie 2021. Peștii au motive de revoltă împotriva unor situații complicate pe care le trăiesc acum
Șeful Pfizer spune că e posibil să fim nevoiți să ne vaccinăm anual antiCovid
Știrileprotv.ro
Șeful Pfizer spune că e posibil să fim nevoiți să ne vaccinăm anual antiCovid
Loţi Boloni s-a întâlnit cu Ronaldo. La ce echipă l-a sfătuit să se transfere: ”Pot să ghicesc de ce a făcut asta”
Telekomsport
Loţi Boloni s-a întâlnit cu Ronaldo. La ce echipă l-a sfătuit să se transfere: ”Pot să ghicesc de ce a făcut asta”
Imagination de la Foreo - masca de față pe care ți-o personalizezi... pe masa din bucătărie
PUBLICITATE
Imagination de la Foreo - masca de față pe care ți-o personalizezi... pe masa din bucătărie