„Totodată, este o căsătorie cât se poate de normală între mine şi Guillaume”, a declarat, la rândul ei, viitoarea mireasă, Stéphanie de Lannoy, în vârstă de 28 de ani.
Familiile regale europene vor fi bine reprezentate în capitala marelui ducat al Luxemburgului, pentru un dineu de gală ce va avea loc vineri seară şi pentru ceremonia religioasă, ce va avea loc sâmbătă dimineaţă, în catedrala Notre-Dame.
După ceremonia religioasă, mirii vor saluta mulţimea de la balconul palatului marelui ducat. Animaţii muzicale, un foc de artificii şi concerte gratuite vor transforma această căsătorie a viitorului mare duce într-un eveniment popular, chiar dacă multe voci din opinia publică luxemburgheză au criticat costurile de organizare: 350.000 de euro pentru stat, 317.000 euro pentru oraşul Luxemburg.
Guillaume a devenit mare duce moştenitor în 2000, când tatăl lui, Henri, a urcat pe tron. După ce şi-a făcut studiile în Elveţia, el a frecventat cursurile Academiei militare Sandhurst din Marea Britanie, iar apoi a studiat ştiinţele politice în Marea Britanie şi în Franţa.
El va deveni cel de-al şaptelea membru din dinastia Nassau-Weilbourg care va urca pe tronul marelui ducat al Luxemburgului.
Fiică a contelui Philippe de Lannoy şi a lui Alix della Faille de Leverghem, Stéphanie de Lannoy provine dintr-una dintre cele mai vechi familii nobiliare din Belgia. Ea a studiat limbile germanice, a lucrat la ambasada belgiană din Berlin şi a locuit timp de un an în Rusia pe când avea 18 ani. În timpul ceremoniei de nuntă, ea va purta inelul de logodnă al mamei sale, decedată în luna august.
Stéphanie de Lannoy, care va primi cetăţenia luxemburgheză şi va renunţa la cea belgiană, doreşte să continue să ducă o viaţă simplă, în ciuda căsătoriei sale cu viitorul mare duce al Luxemburgului, şi chiar să poată să îşi facă singură cumpărăturile.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!