1. Transpiraţia de hipopotam
Ce ştim despre hipopotami? Sunt mari, graşi, uleioşi, extrem de agresivi dacă li se încalcă teritoriul, stau mai mult în apă sau nămol şi nu se ard la soare. Dar, studiindu-i de la distanţă, oamenii de ştiinţă au mai observat ceva: sudoarea acestor animale este de o culoare roşiatică şi destul de vâscoasă. Studiind această substanţă s-a descoperit că sudoarea de hipopotam este una dintre cele mai bune antibronzante din lume. Substanţa vâscoasă este plină de microstructuri care sparg razele soarelui. Mai este folosită şi ca soluţie împotriva insectelor.
2. Viermii
Au cel mai prost P.R. dintre toate insectele. Ei apar în cele mai scârboase situaţii: în mâncarea lăsată prea mult afară până la diferite cadavre, animale. Şi mai rău, singurul scop în viaţă pe care îl au viermii este să crească şi să se transforme într-o muscă şi eventual să facă mai mulţi viermi. Dar, au şi beneficii. Sunt pur şi simplu, săpunul antibacterian al naturii. Viermii se hrănesc cu carnea moartă, medicii demontrând că această „calitate” este benefică pentru oameni cu răni infectate sau cangrene.
Datorită evoluţiei antibioticelor această practică a fost cam neglijată, dar este încă utilizată de oameni care suferă de infecţii ultra rezistente la antibiotice. Da, există bacterii care reuşesc să învingă până şi cele mai moderne medicamente, dar nu au evoluat atat de departe încât să nu poată fii mâncate de aceşti viermi.
3. Lipitorile
Probabil se ştie că tratamentul cu lipitor este o practică foarte veche, doctorii profesionişti de pe atunci tratând cu lipitori aproape orice, de la febre până la alergii. Studii recente au arătat că saliva lipitorilor este ca un elixir minune. Aceasta conţine anestezic, antibiotice, enzime benefice şi anticoagulante care pot prevenii atacurile de cord şi infarcturile. Singura problemă este însă că oamenilor nu prea le face plăcere atunci când merg la medic acesta să scoată de sub birou un borcan cu apă de lac şi aceste creaturi scarboase, spunând: „Iată leacul la problemele tale!”.
4. Gândacul de frasin
După cum vă imaginaţi după nume, aceste creaturi sunt dintre cele mai enervante gâze din natură. Singurele hobbiuri ale lor fiind să omoare alţi gândaci şi să otrăvească caii până la moarte. Asta pentru că sunt plini cu o substanţă foarte toxică, numită cantaridă, secretată de mascul şi tranferată la femelă în timpul împerecherii. Deşi neletale pentru oameni, muşcătura acestora cauzează apariţia unor băşici mari şi usturătoare. Dar, ca şi lipitorile, aceşti gândaci au fost folosiţi în tratamente medicale de foarte mult timp. „Veninul” lor a fost folosit pentru tratarea reumatismului, dar şi impotenţei. După un studiu modern asupra cantaridei, s-a demontrat că aceasta este benefică la înlăturarea negilor, tatuajelor dar şi împotriva cancerului, înhibând creşterea unor celule canceroase.
5. Cochiliile de creveţi
Creveţii chiar dacă sunt foarte gustoşi şi uşor de prins, sunt foarte urâţi. Singura problemă cu creveţii este că nu îi putem mânca de tot. Putem mânca interiorul dar la sfârşitul mesei vom rămâne întotdeauna cu o grămăjoară de cochilii pe farfurie, care nu sunt bune la nimic. Sau aşa ai crezut. Medicii din armată au descoperit ceva revoluţionar folosind cochiliile acestor creaturi, salvând vieţi. Cochilia creveţilor conţine o substanţă care opreşte şi cele mai grave sângerări. Compania HemCom vinde Guvernului Statelor Unite, chiar şi în momentul de faţă, un medicament pe bază de cochilii de creveţi, medicament care ar trebuii să reducă în procent de 20-30 % decesele survenite hemoragiilor intense.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!