Mergi direct la conținut »
Iei pastile când e cald afară? La ce trebuie să ai grijă, ca să nu-ți fie rău

Iei pastile când e cald afară? Specialiștii avertizează că unele medicamente se comportă ciudat când e cald afară.

Se pare că pe cât de mult îndrăgim noi soarele, pe atât de antipatice îi sunt lui unele substanțe pe care le conțin medicamentele și cosmeticalele. Atât razele lui, cât și temperaturile ridicate pe care le dăruiește cu generozitate pe timp de vară se „răzbună”, într-un fel sau altul, la contactul cu chimicalele absorbite de organism. Prin urmare, chiar și banala aspirină ne poate da bătăi de cap. Așa că ar fi bine să te informezi în detaliu. Mai ales dacă ești nevoită să urmezi un tratament în sezonul estival. Dau dacă ai de gând să petreci mult timp la plajă. E important să știi cum să iei pastile când e cald afară.

Vrei să te bronzezi frumos?

Vrei să iei pastile când e cald afară? Nu te expune la soare! Mai ales dacă urmezi un tratament cu antibiotice sau dacă obișnuiești să iei anticoncepționale! Este regula de aur, atunci când dorești să capeți un bronz de invidiat, fără repercusiuni pe termen lung. Și asta pentru că aceste pastile sunt fotosensibilizante, pot duce la arsuri grave, la depigmentarea pielii și, implicit, la apariția unor pete inestetice pe față și pe corp.

Lumea spune că e bine să faci plajă dacă ai coșuri. Totuși, acesta nu e un gest înțelept, căci tratamentele împotriva acneei conțin, de obicei, substanțe ce au ca efect secundar sensibilizarea pielii la contactul cu soarele și pot provoca arsuri. Trebuie să mai știi că unele produse cosmetice și parfumuri pot fi inamici de temut ai bronzului sănătos.

Citește mai departe pe libertateapentrufemei.ro.

Close
Închide
  Close