– Combate anemia. Specialiştii în nutriţie susţin că anemia poate fi tratată prin consumul susţinut de varză murată. Asta pentru că în compoziţia sa sunt prezente minerale şi vitamine esenţiale pentru funcţionarea optimă a organismului: vitamine din complexul B, magneziu, acid folic, potasiu, fier şi iod.
– Arde grăsimile. Varza acră poate fi consumată cu încredere şi în curele de slăbire, întrucât conţine puţine calorii (20 de calorii la 100 de grame) şi contribuie la reglarea digestiei. În timpul procesului de fermentaţie, se formează acidul lactic ce curăţă sistemul digestiv de bacteriile dăunătoare şi ajută la detoxificarea organismului.
– Tratează hemoroizii. Pentru crizele hemorodiale, se recomandă câte un pahar cu zeamă de varză acră în fiecare zi. 4 Întăreşte sistemul imunitar. Varza murată este extrem de bogată în vitamina C (mai bogată chiar decât alimentul în stare proaspată), care oferă protecţie antioxidantă, dar nu numai, ajutând astfel la fortificarea sistemului imunitar al organismului.
– Stabilizează tensiunea arterială. Consumul de varză murată te ajută să tratezi oscilaţiile tensiunii arteriale.
Este un afrodiziac pentru bărbaţi
– Luptă împotriva îmbătrânirii. Varza în formă murată este singurul aliment care conţine vitamina B12 în stare pură. Această substanţă este binecunoscută ca fiind principalul agent care te menţine tânăr. În plus, acest aliment protejează sistemul nervos şi impiedică pierderile de memorie.
-Creşte potenţa. Nutriţioniştii secolului XX apreciază varza murată drept un puternic aliment afrodiziac pentru bărbaţi. Consumul de cinci ori pe săptămână cu varză murată creşte apetitul sexual şi prelungeşte erecţia.