Mergi direct la conținut »
EURO 2020 ÎN ROMÂNIA. Primele previziuni NEGRE: "Nu vom reuşi!"
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > EURO 2020 ÎN ROMÂNIA. Primele previziuni NEGRE: "Nu vom reuşi!"

EURO 2020 ÎN ROMÂNIA. Primele previziuni NEGRE: „Nu vom reuşi!”

Dumitru Mihalache, alias "Meche", unul dintre locotenenţii fostului şef de la FRF, Mircea Sandu, şi, totodată, omul care s-a ocupat foarte mult de dosarul candidaturii României la organizarea unor meciuri de la Campionatul European din 2020, este printre primii care trag semnalul de alarmă că acest succes cum este perceptu acum s-ar putea transforma într-un fiasco.

„Meche” a explicat detalii neştiute despre cursul acestei candidaturi şi cerinţele colaterale ale forului european, dar susţine că nu crede că în şase ani se vor termina kilometrii de autostradă promişi, astfel că accesul fanilor spre Bucureşti va fi îngreunat.

„Abia acum începe greul”

„A fost o concurenţă destul de serioasă, însă este un succes pentru România că vom avea ocazia să arătăm lumii ce înseamnă fotbalul românesc, organizarea, turimsul, facilităţile şi infrastructura României la momentul respectiv. Abia de acum începe greul, sunt foarte multe lucruri care trebuie puse la punct. Stadionul în sine este corespunzător în cea mai mare parte, dar sunt celelate chestiuni legate de mobilitatea şi siguranţa suporterilor care trebuie ca până în 2020 să fie puse în regulă”, a declarat Mihalache la sporttotal.fm.

„S-a lansat candidatura în luna mai 2013 şi am început să lucrăm sistematic cam din 2013. La 24 de aprilie am depus documentaţia către Guvern, Primăria capitalei, către celelalte autorităţi care vor fi implicate în organizare. S-a trecut apoi la discuţii, negocieri”, a mai explicat Mihalache.

„Nu ştiu dacă reuşim să construim atâţia kilometri de autostradă”

„Lucrările la infrastructură sunt grele, pentru că noi trebuie să demonstrăm că există căile de comunicaţie cu un flux de 20.000 de străini la fiecare meci, că au condiţii bune şi ambianţa necesară ca să revină şi la meciul următor sau alte evenimente. Iar aici nu stăm foarte bine, din păcate, de multă vreme. Să sperăm că acesta va fi prilejul cu care se vor mobiliza toţi. Nu ştiu dacă vom reuşi să construim miile de kilometri de autostradă care sunt proiectaţi pentru a fi finalizaţi în 2019 sau 2020, încât cei care vin în România să aibă confort când vin în ţara noastră. Noi am prezentat acolo care sunt investiţiile planificate pentru Bucureşti şi infrastructura din toată ţara. Noi am prezentat care e stadiul proiectelor şi care sunt proiectele care sunt în derulare până în 2020”, a mai zis Mihalache.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Fostul oficial al FRF nu ştie exact cum se vor organiza meciurile: “Sunt discuţii, încă nu e o hotărâre luată de UEFA în sensul ăsta, ca echipa ţării organizatoare să joace nişte meciuri, câte nu se ştie, dar se va discuta şi se va stabili,. Minimum doua meciuri”.

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!

Dumitru Mihalache a precizat numele hotelurilor si a stadioanelor care vor fi puse la dispoziţia selecţionatelor ce vor fi programate în România la Euro 2020.

„Noi am dat nişte hoteluri care sunt acceptabile pentru nivelul echipelor naţionale şi nişte baze, Dinamo, Steaua, Rapid şi stadionul Arcul de Triumf, care este aproape de hotelul Crown Plaza. Am dat hotelurile Intercontinental, Hilton şi Marriott. A trebuit să dăm patru hoteluri şi patru terenuri de antrenament. Echipele care vor juca nu vor sta neapărat în Bucureşti, ci într-o bază de pregătire pe care şi-o vor stabili“, a mai spus Dumitru Mihalache.

Close
Închide
  Close