Robert Sepsi, 25 ani, a atacat în plină stradă trei femei din Târgu Mureş care mergeau spre casele lor. Totul s-a petrecut într-o oră şi jumătate, în noaptea de 24 noiembrie 2019,  iar una dintre victime a fost lovită cu piciorul în cap şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

În iulie anul acesta, agresorul a fost condamnat la 3 ani cu suspendare.

Pentru judecătoare, a contat faptul că el a absolvit o facultate, a fost sincer în timpul procesului şi a regretat faptele, dar şi că ”este la primul conflict cu legea penală”, se precizează în motivarea instanţei care a devenit publică recent, acum câteva zile.

Crește frecvența asalturilor sexuale

Cazurile de femei agresate sexual în locuri publice sunt tot mai frecvente în ultima perioadă. În Bucureşti s-au înregistrat trei incidente doar în ultimele zile.

Ultimul e cel de sâmbătă seara, când o tânără care ieşise la alergat în Parcul Tineretului a fost atacată de un bărbat.

A agresat sexual trei femei pe stradă, într-o singură noapte, şi a fost condamnat cu suspendare. ”Am vrut să o fac geloasă pe prietena mea”, i-a spus atacatorul judecătoarei
Agresiunile sexuale, tot mai dese. Trei au avut loc la București, în ultimele zile
EXPERIMENT LIBERTATEA. Am fost pentru câteva zile studentă la controversata „universitate” a fraților Tate. Ce am descoperit pe platformă și la cursuri
Recomandări
EXPERIMENT LIBERTATEA. Am fost pentru câteva zile studentă la controversata „universitate” a fraților Tate. Ce am descoperit pe platformă și la cursuri

Ce spune legea: închisoare de la 2 la 7 ani

La 19 august, o altă tânără de 22 de ani a reclamat la poliţie că, în timp ce se afla într-un gang din sectorul 1 al Capitalei, a fost agresată de un bărbat necunoscut, care i-a ridicat rochia şi a atins-o cu mâna în zona posteriorului, după care a fugit. S-a întâmplat ziua în amiaza mare. Agresorul, un tânăr de 25 de ani, a fost identificat şi arestat preventiv.

Două zile mai târziu a fost reţinut autorul altei agresiuni sexuale, care s-a petrecut în seara de 17 iulie, în pasajul unei staţii de metrou din sectorul 1. Victima e o tânără de 25 de ani. Agresorul, un bărbat de 35 de ani, a venit din spate, i-a ridicat rochia şi a atins-o în zona intimă, după care a fugit pe scările de la metrou.

Conform Codului Penal, agresiunea sexuală este actul de natură sexuală, altul decât cele prevăzute în art. 218 (raportul sexual, actul sexual oral sau anal), săvârșit prin constrângerea victimei, punerea ei în imposibilitate de a se apăra sau de a-și exprima voința ori profitând de această stare. Pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

De cele mai multe ori, instanţele se orientează către limita minimă a pedepsei, iar condamnările se dau cu suspendarea executării lor. Aşa cum s-a întâmplat şi în cazul de la Târgu Mureş, petrecut în 2019.

Val de aer polar și ninsori peste România. Cum va fi vremea la București
Recomandări
Val de aer polar și ninsori peste România. Cum va fi vremea la București

Prima victimă, atacată la intrarea în bloc

Era o noapte de sâmbătă spre duminică. Amalia* şi colega ei de apartament au mers, alături de alţi prieteni, la o petrecere dintr-un local din Târgu Mureş. În jurul orei 3.00, cele două tinere au plecat spre blocul unde locuiau cu chirie.

Prietena Amaliei îşi aminteşte că, în apropiere de imobil, au trecut pe lângă o dubă albă care era parcată. Nu i-au dat importanţă. Au ajuns la uşa blocului şi, în timp ce o descuiau, un bărbat a venit pe la spate şi le-a atacat. 

M-a prins-o cu mâna de fund. M-am speriat și, când m-am întors, am văzut că bărbatul se pregătea să o lovească pe prietena mea cu mâna peste față. Am încercat să îl împing, iar el s-a ferit și s-a dezechilibrat.

Declaraţia Amaliei din dosar:

În acel moment, Amalia şi-a împins prietena în scara blocului și a închis rapid ușa. Dar agresorul nu a renunţat, iar perseverenţa lui a rămas înregistrată pe camera video aflată la intrarea în bloc. ”Pe filmare se observă cum inculpatul trage cu putere de ușa imobilului și nu reușește să o deschidă, iar ulterior se îndepărtează”, se precizează în motivarea deciziei Judecătoriei Târgu Mureş.

A doua victimă a fost urmărită pe stradă

Rețeta de succes a lui Țuțu de la ROMARM. Sau cum sar epoleții când statul iese la cumpărături și niciun partid nu se supără. Oare de ce?
Recomandări
Rețeta de succes a lui Țuțu de la ROMARM. Sau cum sar epoleții când statul iese la cumpărături și niciun partid nu se supără. Oare de ce?

Agresorul era Robert Sepsi, 25 ani, din Târgu Mureş. Tânărul absolvise o facultate, dar lucra ca şofer la o firmă, pe autoutilitara cu care a plecat la ”vânătoare” în acea noapte.

După ce le-a atacat pe cele două tinere, Sepsi s-a urcat la volan şi s-a îndreptat spre centrul oraşului, în căutarea altor victime.

Adela* a mers în acea seară la un club, împreună cu soțul ei și cu câţiva prieteni. În jurul orei 3.20, ea s-a hotărât să plece singură acasă. Locuia foarte aproape şi nimeni n-a crezut că ar putea păţi ceva.

Pe drum, femeia a trecut pe lângă autoutiliara lui Sepsi şi a văzut un bărbat lângă maşină. Însă nici ea nu i-a dat atenţie, a continuat să meargă, iar la scurt timp a simţit că e urmărită.

Când am ajuns în faţa casei, o persoană a venit din spate, mi-a atins fundul și am auzit ”Vreau să te…!”. M-am speriat, m-am întors și l-am întrebat pe bărbat ce face, iar el mi-a răspuns din nou ”Vreau să te…!”.

Declaraţia victimei din dosar:

Adela i-a cerut agresorului să o lase în pace şi l-a avertizat că soțul ei se află în apropiere. Apoi a început să strige după ajutor, însă nimeni nu a intervenit, iar asta, îşi aminteşte ea, l-a făcut pe agresor să râdă și să îi spună ”Da, sigur”.

Dar cum ea continua să strige, Sepsi a amenințat-o, zicându-i ”O să te … oricum”, dar apoi bărbatul a fugit spre locul unde-şi parcase maşina.

A treia femeie a fost lovită în cap în scara blocului

Noaptea nu se încheiase pentru el. A condus până în partea cealaltă a oraşului, unde a văzut o femeie coborând dintr-un taxi. Carmen* lucra într-un pub din Târgu Mureş, iar la ora 4.30 terminase programul şi se întorcea acasă. Taxiul n-a lăsat-o chiar în faţa blocului, iar ea a mers pe jos restul drumului.

Când a intrat în scara blocului, femeia a observat că imediat după ea s-a strecurat pe uşă un bărbat.

S-a apropiat de mine, m-a prins de mână și a vrut să mă mângâie pe față, spunându-mi: ”Frumoaso”. M-am speriat foarte tare și i-am spus să mă lase în pace, că-i dau telefonul mobil și toţi banii pe care-i am la mine. Atunci s-a enervat și m-a lovit cu piciorul în zona capului, iar apoi mi-a tras două palme peste față.

Declaraţia lui Carmen din dosar:

Camera video aflată în scara blocului a surprins momentul în care Sepsi ”o lovește pe persoana vătămată în față cu putere. Ea se dezechilibrează, apoi merge spre lift, fiind urmată îndeaproape de inculpat care o mai lovește o dată, cu putere, cu mâna dreaptă în zona feței”, se arată în motivarea instanţei. După ce şi-a descărcat furia, Sepsi a fugit şi a plecat cu maşina spre casă.

În urma loviturilor primite, Carmen s-a ales cu leziuni care au necesitat 6-7 zile de îngrijiri medicale.

A agresat sexual trei femei pe stradă, într-o singură noapte, şi a fost condamnat cu suspendare. ”Am vrut să o fac geloasă pe prietena mea”, i-a spus atacatorul judecătoarei
Victime s-a ales cu răni pentru care a avut nevoie de îngrijiri medicale

Explicaţia agresorului: s-a certat cu prietena şi a vrut să o facă geloasă 

La 10 decembrie 2019, după două săptămâni de la comiterea infracţiunilor, Sepsi a fost arestat preventiv, dar după şase zile, el a fost pus în libertate sub control judiciar.

În faţa anchetatorilor, dar şi a judecătoarei care avea să-i aprecieze ”atitudinea sinceră pe tot parcursul procesului penal”, agresorul a dat o explicaţie halucinantă pentru faptele lui.

El spune că-n acea zi de sâmbătă s-a certat cu prietena şi, de supărare, a băut, iar apoi s-a decis să plece în oraşul unde locuiesc părinții lui. Pe drum însă, s-a răzgândit ”deoarece se afla sub influența băuturilor alcoolice” și a decis să meargă în Târgu Mureş, ”ca să bea şi să cunoască fete”.

Inculpatul a mai menționat că recunoaște că a comis faptele din data de 24.11.2019 de care este acuzat și a susținut că le-a comis din dorința de a o face geloasă pe prietena acestuia.

Motivarea deciziei Judecătoriei Târgu Mureş:

Sepsi susţine că le-a lovit pe victime pentru că ”s-a panicat” atunci când ele au început să ţipe şi spune că a procedat astfel doar pentru că era băut.

Însă, din vizionarea înregistrărilor surprinse de camerele de supraveghere, se poate observa că ”inculpatul a avut un comportament corespunzător în trafic și nu prezenta manifestări specifice stării avansate de ebrietate, astfel că, și în eventualitatea în care într-adevăr inculpatul se afla sub influența băuturilor alcoolice, această stare nu era de natură să îi abolească și nici măcar să îi diminueze discernământul, acesta fiind perfect conștient de acțiunile sale”, subliniază judecătoarea Ioana Popa, în motivarea deciziei sale.

Pentru că şi-a recunoscut faptele, Sepsi a beneficiat de procedura simplificată, care reduce cu o treime limitele pedepselor.

La 13 iulie 2020, el a fost condamnat la 3 ani cu suspendare. Instanţa i-a interzis să se mai apropie de victime, la o distanță mai mică de 100 de metri, în următorii 4 ani.

Decizia a rămas definitivă, pentru că nici Sepsi, dar nici procurorii nu au contestat-o.

* Protejăm identitatea femeilor, pentru că ele sunt victime ale unor infracţiuni contra libertății și integrității sexuale.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email [email protected]

În România avea un job bun, dar în 1983 a decis să fugă în SUA și s-a angajat ca femeie de serviciu. Au trecut 40 de ani de atunci, incredibil cu ce se ocupă acum Ileana
GSP.RO
În România avea un job bun, dar în 1983 a decis să fugă în SUA și s-a angajat ca femeie de serviciu. Au trecut 40 de ani de atunci, incredibil cu ce se ocupă acum Ileana
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Suma pe care a luat-o Vica Blochina pentru luna petrecută la Survivor! Românii muncesc mult şi bine pentru banii ăştia
Playtech.ro
Suma pe care a luat-o Vica Blochina pentru luna petrecută la Survivor! Românii muncesc mult şi bine pentru banii ăştia
Îți mai amintești de Gianina Corondan? Iată cum arată acum și cu ce se ocupă, de fapt, la 52 de ani
Viva.ro
Îți mai amintești de Gianina Corondan? Iată cum arată acum și cu ce se ocupă, de fapt, la 52 de ani
Maria şi-a revăzut soţul pierdut de ani de zile, cu ajutorul tehnologiei. A vrut să le lase copiilor o amintire preţioasă
Observatornews.ro
Maria şi-a revăzut soţul pierdut de ani de zile, cu ajutorul tehnologiei. A vrut să le lase copiilor o amintire preţioasă
Cum să achiți ratele la bancă rapid și eficient. Scapi pe loc de o rată de 1.800 lei cu 170 de lei
Știrileprotv.ro
Cum să achiți ratele la bancă rapid și eficient. Scapi pe loc de o rată de 1.800 lei cu 170 de lei
Un nou film românesc rupe topurile Netflix. Comedia este deja foarte populară, trebuie s-o vezi și tu
FANATIK.RO
Un nou film românesc rupe topurile Netflix. Comedia este deja foarte populară, trebuie s-o vezi și tu
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
Orangesport.ro
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
Horoscop 3 februarie 2023. Taurii au chef de vorbă cu oricine, despre orice, în special despre ei și problemele lor majore
HOROSCOP
Horoscop 3 februarie 2023. Taurii au chef de vorbă cu oricine, despre orice, în special despre ei și problemele lor majore
Ce analize e obligatoriu să faci, anual, ca bărbat, în funcție de vârstă. Ai grijă de tine și de cei dragi
PUBLICITATE
Ce analize e obligatoriu să faci, anual, ca bărbat, în funcție de vârstă. Ai grijă de tine și de cei dragi