De Daniel Stanciu,

„Întrebați-vă cum de un dement a reușit să intre pe contrasens pe autostradă și să nenorocească două familii. Asta e întrebarea… Tot ce aș putea să mai zic eu acum e irelevant”, ne-a spus antrenorul.

”Suntem profund îndurerați de acest tragic moment. Fiecare părinte și-ar da propria lui viață pentru a o salva pe a copilului său. Suntem alături de familiile îndurerate și de toți părinții echipei CSC Ghiroda, categoria de juniori 2013. Rareș, vei fi mereu mereu campionul echipei tale în sufletele noastre și ale colegilor tăi”, a scris clubul de fotbal pe Facebook.

Antrenorul Cristi Moraru

Vineri, băiețelul de cinci ani a murit și un coleg de echipă, în vârstă de șase ani, a ajuns la spital în stare foarte gravă, la Terapie Intensivă, din cauza unui șofer băut care a intrat pe contrasens pe autostrada Timișoara – Lugoj, și a provocat un teribil accident.

În mașină erau cei doi copii, tatăl și bunicii unuia dintre ei și se întorceau de la campionatul de fotbal pentru juniori de la Constanța, la care clubul lor, CSC Ghiroda, fusese invitat de Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi.

Cele două echipe de juniori din grupele 2011 și 2013 au jucat împotriva a câte cinci echipe din grupa lor de vârstă și au luat locul întâi. Grupa din 2013, a lui Rareș, a câștigat toate cele cinci meciuri.

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații
Recomandări

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații

Marius Poclid, directorul Clubului Sportiv Comunal Ghiroda și Giarmata Vii, ne-a spus că deși e greu să îți dai seama de potențialul și talentul unui jucător la o vârstă atât de fragedă, Rareș, care venea la club de un an, avea un fler pentru minge.

„La toate turneele la care a participat, (Rareș) a luat locul întâi”, a adăugat Marius Poclid.P

Fostul jucător de fotbal, Ciprian Marica, îi felicită pe jucătorii de la CSC Ghiroda. Foto: Facobook / Clubul Sportiv Comunal Ghiroda și Giarmata Vii

„Copiii sunt acum speriați să mai meargă pe autostradă”

Directorul CSC Ghiroda a precizat că, după turneul de la Constanța, s-a decis ca băieții să mai stea la mare o săptămână, ca un fel de vacanță, iar vineri erau în drum spre casă, pe autostradă.

Bărbatul care și-a pierdut familia în tragedia din Timișoara: „Medicii s-au gândit că soția a încercat să se sinucidă”
Recomandări

Bărbatul care și-a pierdut familia în tragedia din Timișoara: „Medicii s-au gândit că soția a încercat să se sinucidă”

În urma accidentului, moralul colegilor de echipă și de club este la pământ, iar cei care au plecat spre casă mai târziu se tem să mai meargă pe autostradă.

„Toată lumea e devastată. Vă dați seama, cei care au fost în față și au evitat în ultimul moment. Mai sunt cei de 2011, cei care au plecat mai târziu. Și acum efectiv le e greu, le e frică să mai meargă și pe autostradă. Merg doar pe drumuri naționale. E un eveniment foarte tragic, care a emoționat pe toată lumea într-un fel negativ”, ne-a mai spus Marius Poclid.

Juniorii de la CSC Ghiroda joacă duminică împotriva echipei AS Roma, la Belgrad

L-am întrebat pe Marius Poclid dacă în zilele următoare sunt meciuri programate pe care clubul se gândește să le anuleze din cauza tragediei.

„Avem la o altă categorie de vârstă (cei născuți în 2008 – n.r.). Am câștigat un turneu de aici, local, care ne-a adus participarea la faza finală ce se desfășoară la Belgrad. Unde sunt echipe ca… Cea mai sonoră pot să vă zic e AS Roma. Vine și Liverpool”, a spus directorul Clubului Sportiv Ghiroda și Giarmata Vii.

Minciuni în tragedia de la Timișoara! Situația clară a apelurilor de la 112 spune totul despre nepriceperea autorităților
Recomandări

Minciuni în tragedia de la Timișoara! Situația clară a apelurilor de la 112 spune totul despre nepriceperea autorităților

Băieții de la CSC Giroda împreună cu trofeele câștigate la turneul Cupa de Vară Farul 2019. Foto: Facobook / Clubul Sportiv Comunal Ghiroda și Giarmata Vii

Juniorii de la clubul sportiv timișean vor participa la finala Finala Trofeul Campionilor sub 11 ani, unde participă 48 de echipe.

Dacă juniorii de la Clubului Sportiv Ghiroda câștigă meciul cu AS Roma, se va califica în grupe și va ajunge să joace cu juniorii de la Liverpool.

„Mergem, trebuie să ne onorăm angajamentele. Deși… e greu”, a mai spus Poclid.

El a adăugat că băieții realizează mai greu cele întâmplate, așa că nu poate spune cât de afectați vor fi ei pe teren la meciurile care urmează, însă părinții lor vor sta cu sufletul la gură până se vor întoarce acasă.

”Pentru părinți, nu este ușor să își lase copiii să plece, să te gândești că… Mai ales după ce s-a întâmplat”, a mai spus Poclid.

Șoferul care a produs accidentul, Adrian Ioan Vasiliu, și apoi a fugit a fost prins câteva ore mai târziu, în apropierea haltei CFR Susani, aproape de comuna Traian Vuia, de unde voia să ia un tren. El avea o alcoolemie de 0,39 la mie în aerul expirat. Anchetatorii îl audiază la secția de Poliție din orașul Făget.

Unul dintre martori, aflat într-o mașină din fața autoturismului care a intrat în plin în mașina care circula pe contrasens, a spun că a avut mare noroc că a evitat accidentul.

„Suntem din Timișoara, ne întorceam de la Constanța. Ne-am trezit cu mașina în fața noastră. Eu am reușit să evit. Din păcate, prietenii mei care se aflau în spate nu au mai ajuns să îi vadă la timp, au intrat direct în ei. Din câte am înțeles, au ieșit din parcare. Nici nu s-au oprit să vadă ce s-a întâmplat. Au trecut drumul și au fugit. Un tir a virat în ultimul moment ca să nu dea peste ei”, a povestit acesta.

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte
GSP.RO

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur