Mergi direct la conținut »
Căutat pentru clonare de carduri, un bihorean a fost prins la volan, fără permis
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Căutat pentru clonare de carduri, un bihorean a fost prins la volan, fără permis

Căutat pentru clonare de carduri, un bihorean a fost prins la volan, fără permis

Condamnat la închisoare pentru clonare de carduri, un orădean a fost prins de polițiști și încarcerat pentru că s-a urcat la volan fără permis de conducere. Bărbatul a fost încarcerat miercuri pentru a executa o condamnare de 3 ani, 6 luni și 20 de zile.

De Mihai Niculescu,

Constantin-Eduard Sîrbu, în vârstă de 36 de ani, a fost condamnat recent pentru fraude cu carduri și era căutat de poliție. Este judecat în prezent și într-un alt proces cu același obiect, și tocmai scăpase de o plângere penală după ce ar fi fost implicat într-o bătaie, după ce victimele și-au retras plângerile, relatează ebihoreanul.ro.

Individul a fost implicat într-o grupare care a provocat o pagubă de peste 300.000 euro şi care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea. Membrii grupării sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, falsificarea de instrumente de plată electronică, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, punerea în circulație de valori falsificate, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos prin transmiterea neautorizată de date de identificare.

Răufăcătorii acţionau în România, Cehia, Olanda şi Germania, unde montau aparatură de tip skimming pe ATM pentru a fura datele clienţilor.
Cardurile false au fost, apoi, puse în circulaţie atât în România, cât şi în alte state din Uniunea Europeană, în diverse magazine de lux, de unde indivizii şi-au cumpărat produse electronice, parfumuri, bijuterii, îmbracăminte, ceasuri şi alte bunuri, în valoare totală de peste 300.000 euro.


Citește și: Alegeri europarlamentare 2019 în România | Tot ce trebuie să știi despre cum se poate vota pe 26 mai


 

Close
Închide
  Close