Toate informaţiile despre EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018, AICI
Cei neînscriși pot fi cei cu situația neîncheiată sau absolvenți. Cei cu situația neîncheiată sunt corigenți, repetenți sau, probabil, abandon școlar.
Absolvenții neînscriși la Evaluarea Națională 2018 pentru clasa a 8-a pot merge mai departe la liceu sau la o școală profesională.
Mulți din cei neînscriși alega ultima variantă, pentru ca la școlile profesionale nu au nevoie de evaluarea națională, așadar că nu se înscriu la examen.
Totuși, anul acesta, peste 150.000 de absolvenți s-au înscris la Evaluarea Națională 2018, conform datelor centralizate de MENpână sâmbătă, 9 iunie, la ora 12:00.
Astfel, în aplicația informatică figurau 150.310 candidați (99,69%) înscriși la Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VIII-a (EN VIII).
- Regulament pentru Evaluarea Națională 2018, pentru clasa a 8-a. Ce le este interzis elevilor
- Evaluarea Națională 2018. Calendar și modele de subiecte Evaluarea Națională 2018
Examenul începe luni, 11 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.
Miercuri, 13 iunie, este organizată proba la Matematică, iar joi, 14 iunie, proba la Limba și literatura maternă.
De altfel, Elevii claselor a VIII-au terminat vineri, 8 iunie, cursurile, pentru că luni încep examenele.
Vezi modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională 2018 la Română şi Matematică.
Iată și câteva sfaturi pentru rezolvarea subiectelor la Evaluarea Națională 2018. „Citiți cu mare atenție cerințele. Și de trei ori dacă este nevoie”.
Primele rezultate vor fi afișate pe 19 iunie, până la ora 12:00, iar în aceeași zi se pot depune contestații în intervalul orar 14:00 – 19:00.
Rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 120 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Probele sunt monitorizate audio-video și este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc., candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză să depoziteze obiectele respective în sala desemnată de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.
Citește și: EXCLUSIV/ Inna recunoaște că udă multe batiste, din cauza copiilor de la “Vocea României Junior”. “Îmi este foarte greu”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro