Mergi direct la conținut »
DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
17 ian. Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Cum a început investigația Libertatea: Falimentul de sute de milioane de euro de la City Insurance din România, dezvăluit într-un document confidențial, trimis de autoritățile britanice: „Sume mari de bani, bazate pe contracte false, au fost transferate unor persoane”

« Înapoi la articol

Comentarii (7)

Lagemyr   •   17.01.2023, 14:16

Pai daca conducătorii de la ASF sunt numiți pe criterii politice și fără capabilități minime în domeniul acesta cheie, asta se întâmplă. ASF-istii sunt numiți pe niște salarii foarte mari iar una din obligațiile lor față de sistemul care i-a prea acolo este de a acoperi tâmpeniile/ilegalitățile celor ce sunt parte din grupul de interes. Următoarea problemă care va exploda va fi la SIF-uri, unde acționari sunt extrem de mulți români. Este incredibil ce ilegalități se comit acolo, cei care urmăresc piața de capital cunosc foarte bine.

Terro1   •   17.01.2023, 13:16

Credeți că nea jiji nu știa de această combinație de sponsorizare știa că sant țepari dar asta e marea noastră justiție bazata pe smenuri și pensii speciale

mrc.inl   •   17.01.2023, 12:12

ASF este o altă sinecură pentru politrucii psd, udmr, pnl, unde politruci de vârf ce au făcu un pas în spate în politică au fost recompensați cu salarii occidentale, mult mai mari decât ale președintelui țării. Nu fac nimic acolo, iau un purcoi de bani bani degeaba și nici nu sunt trași la răspundere pentru acest dezastru, cine să-i tragă la răspundere, „coledzii” lor din PSD, PNL, UDMR? Ăsta e dezavantajul sistemului sinecurilor ce trage România înapoi, fiind numiți politic șefii atâtor organisme dintre putorile politice, aceștia nici nu fac treabă, primesc salarii foarte mari și nici nu pot fi trași la răspundere, că sunt „ai noștri”.

IulianS   •   17.01.2023, 11:43

Frapeaza din nou lejeritatea si lipsa de control totala a autorităților și a altor instituții implicate. La o prima vedere, nicio banca românească depozitara nu a găsit nimic anormal în a transfera cu regularitate sume enorme în străinătate (orice serviciu de compliance cu scaun la cap și-ar fi pus întrebări). Suspiciunile puteau fi trimise autorităților care se ocupa de spălarea banilor (obligație legala). ASF doarme în papuci și lasă timpul sa treacă (bănuiesc ca și pe acolo e plin de "doctori" și foste secretare cu salarii obscene). ANAF era competenta sa verifice veridicitatea contractelor de reasigurare. Nu mai spun ca serviciile noastre de informații au oameni care se ocupa de sectorul financiar, iar speța este clar un atentat la bugetul statului.

Copenhaga1970   •   17.01.2023, 10:16

bine ca, in sfarsit, cineva s-a apucat si de mizeria asta primitiva marca fni (complicitatea asf este evidenta). important este sa ajungeti la persoanele responsbile. pentru inceput, o sugestie: deslusiti legatura intre city insurance si banque cramer & cie, sucursala zurich.

Vrajitoarea   •   17.01.2023, 09:32

,,Autoritatea de Supraveghere Financiară din România (ASF) este cea care, conform legislației de funcționare, se ocupă de „autorizare, reglementare, supraveghere şi control” pentru mai multe piețe financiare, printre care și cea a asigurărilor. ASF are deplina responsabilitate, „neîngrădită de nicio altă autoritate”, cum spune actul înființării sale, Ordonanța 93/2012, pentru a protejeza asigurații și sectorul asigurărilor și a preveni fraudele.” Adică Ei pentru Ei! Frumos, n-am ce zice! Vinovați? .... Nimeni....Niciodată! ...doar cei care au plătit polițele de asigurare.,, Niște proști!”

seaman651   •   17.01.2023, 09:19

Dosarele vor fi in continuare lasate in sertare, pana cand faptele se vor prescrie, ca doar de-aia cere justitia pensii speciale.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Parteneri
Close
Închide
  Close