Rezultate Bacalaureat 2017. Ce note s-au luat în fiecare județ
Vicepreşedintele Senatului Mihai Goţiu a declarat, după ședința Birourilor reunite, că propunerea sa privind constituirea unei comisii de anchetă privind votul la moţiunea de cenzură din 21 iunie a fost tergiversată și în cele din urmă nu a mai fost pusă pe ordinea de zi a conducerii Parlamentului.
„Astăzi am propus pe ordinea de zi constituirea unei comisii parlamentare pentru votul de la moţiunea de cenzură, unde după cum ştiţi au fost 249 de deputaţi şi senatori care au introdus bile în urnă şi la numărătoare au ieşit 251 de bile. Considerăm că este normală o clarificare a ceea ce s-a întâmplat, cum e posibil acel vot care a dus la căderea unui Guvern şi la învestirea unui alt Guvern şi de asemenea să vedem ce se poate face ca astfel de situaţii să nu se mai repete”, a spus Goțiu.
Potrivit acestuia, imaginea Parlamentului poate fi afectată prin păstrarea unei stări de dubiu – dacă s-a furat sau nu s-a furat la vot chiar în plenul reunit al Parlamentului.
Atleții români, reprofilați pe videochat! Sportivă medaliată cu aur, ”săltată” de mascați
”Din păcate, au tras de timp şi au tergiversat discutarea şi apoi punerea în discuţie în plenul reunit a constituirii acestei comisii de anchetă pentru care am strâns şi numărul necesar de semnături – 120 – din partea grupurilor parlamentare USR, PNL şi PMP”, a afirmat Goțiu.
Demersul celor de la USR a venit după ce presa a relatat că, din înregistrările video ale procesului de vot, din ziua de miercuri, s-ar fi fost înregistrat mai multe bile în urne decât numărul parlamentarilor care au votat efectiv.
USR își propune adoptarea și implementarea unui sistem de vot electronic secret în cazul moțiunilor de cenzură, și a altor voturi prevăzute de legi și regulamente interne ca având caracter secret, exprimate în Senat, Camera Deputaților și în plenul reunit al Parlamentului.
Un bărbat scoate la iveală detalii incredibile despre Cristian Pomohaci. Spune că îl cunoaște dinainte să devină preot și i-a lăsat pe toți mască cu o întâmplare: „nevastă-mea mergea la el…”