Mergi direct la conținut »
DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
17 mart. Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

ANUNȚ OFICIAL. ASF a decis insolvența Euroins, confirmând investigația jurnalistică a ziarului Libertatea. Sutele de milioane de euro care lipsesc vor fi plătite de stat – de fapt, de către asigurați

« Înapoi la articol

Comentarii (18)

CostelMC   •   17.03.2023, 18:53

Bancorex, Dacia Felix etc, apoi 4 insolvente in mai putin de 10 ani in asigurari, toate valorand miliarde de euro in total, platite de contribuabili. In acest timp la ASF, BNR, Guvern, ANAF, Curtea de Conturi se doarme pe bani frumosi. Oricum pana anul viitor cand sunt programate alegeri, lumea va uita si noi, ca oile, vom alege aceeasi trupa de analfabeti care ne va duce in cele din urma, daca avem noroc la sapa de lemn.

Mirciulica   •   17.03.2023, 17:04

la acest moment nici nu mai are rost sa discutam de contextul in care asefeul a vegheat cu grija la derularea fara probleme a celor patru felimente, aceasta situatie fiind una particulara. problema care se pune de ani buni, cam 33, si ar trebui sa dea de gandit macar politicienilor cu ceva responsabilitate care sa incerce sa deschida ochii si celorlalti este faptul ca Romania a devenit sat fara caini, buna de devalizat, de jecmanit. caci ce este instrainarea resurselor energetice, cu impact in siguranta nationala, exploatarea fara limita a padurilor noastre de catre straini ( paduri care in germania sau austria sunt intangibile ), vulnerabilizarea sigurantei noastre alimentare cu sabotarea agricultorilor romani prin desfiintarea septelului si sabotarea culturilor agricole, prin eliminarea lor de la subventii, prin acceptarea pe piata a cerealelor infestate si supra chimizate in contradictie cu pretentiile fata de productiile noastre, blocarea obiectivelor energetice, blocarea la schengen, tunurile bechtel sau motorola, desfiintarea flotelor ( mineraliere, cargo, pescuit oceanic ), achitarea la extern de sume enorme de bani pentru inzestrari miltare pe care nu le mai primim, blocarea industriei proprii si a cercetarii din aparare si promovarea achizitiilor din exterior. si multe, multe altele. iar vina exclusiva e a clasei politice impotente si incompetente noi ca natie avand astfel interzis la dezvoltare si evolutie. pentru noi : cateva margelute, oglinjoare, zorzoan

No_name   •   17.03.2023, 15:55

Am o propunere, de fapt două... Dacă ASF-ul nu a putut descoperi insolvența Euroins înaintea voastră, a ziariștilor, de ce nu li se pune sechestru pe averi până înapoiază toate salariile încasate până acum, de zeci de mii de euro pe lună, și să le redirecționeze către voi ziariștii care, practic, ați făcut treaba lor. Și a doua, să îi aresteze pentru complicitate la furt. Consider că asta era jobul lor la ASF, să verifice așa cu a făcut-o ziariștii ca să nu se ajungă aici. In cazul de față sunt complici cu infractorii și trebuie să plătească. Ar trebui sa protestăm și să nu mai plătim RCA-ul niciunul, să ne batem pe strada, in caz de accident, pentru a ne repara mașina. (Glumesc!)

Tekir   •   17.03.2023, 15:40

Dragi jurnaliști și cititori, corectați-mă vă rog dacă greșesc: încă de la primele dezvăluiri făcute de Libertatea, documentate cu acte doveditoare ce elimină orice prezumție de nevinovăție, tot managementul ASF trebuia săltat în secunda 2 de DIICOT și duși la interogatoriu în camere separate fără posibilitatea de a comunica unii cu ceilalți. În regim de urgență parlamentul putea numi interimari. Nu mai discutăm aici de neglijență în serviciu sau corupție la ASF ci de crimă organizată. Ani de zile au închis ochii la scurgerile de bani către destinații obscure. În schimb, ce să vezi, dau ei în judecată Euroins - pe bune ?? - sunt invitați la Parlament să dea explicații iar noi, contribuabilii suntem așteptați să decontăm pagubele imense. De ce? Cum de sunt oamenii ăștia liberi în continuare? Măcar consemn la frontieră, ceva? Ce detalii îmi scapă mie în mecanismele de aplicare a legii și a justiției de la noi în general?? Poate cineva să explice? Mulțumesc.

enoonmai   •   17.03.2023, 11:44

"Este a patra insolvență a liderului RCA din asigurări în ultimii 8 ani, situație unică pe orice piață majoră, pe care statul o supraveghează și controlează, conform legii." Mie nu mi se pare ca statul supravegheaza ceva conform legii. Daca ar fi facut-o, falimentele nu ar fi avut loc. Mie mi se pare ca ASF, statul sunt partasi la aceste infractiuni si ar trebui sa verificam nu numai conturile companiilor de asigurari, ci si pe cele ale membrilor ASF, guvernului, atat persoanele aflate in prezent in functii, cat si cele ale celor care au avut vreun rol in ASF si guvern de prin 2010 si pana in prezent. Si cred ca ar trebui inclusi si cei din DIICOT, DNA, orice membru al "justitiei" din Romania, pentru ca ei se imbogatesc fara a da nimic la schimb.

Mirciulica   •   17.03.2023, 11:07

ASEFEUL NU ESTE O ENTITATE CARE TINE EVIDENTA FALIMENTELOR. EL TREBUIE SA SUPRAVEGHEZE ASIGURATORII PENTRU CA ACESTE FALIMENTE SA NU SE PRODUCA. in acest context, aceasta institutie trebuie desfiintata si reorganizata pe alte principii. gasca de acolo trebuie eliminata si cercetata penal pentru complicitate la toate delapidarile, falsurile si furturile comise. implicatia politica nu are ce cauta in astfel de institutii ca banca nationala, curtea constitutionala, agentiile nationale de supraveghere a activitatilor in asigurari, in energie, in comunicatii. in contextul mondial actual, ingerintele politice in aceste domenii ar trebui asimilate cu atentat la siguranta statului.

parpalache   •   17.03.2023, 10:56

@Jonx-Poate și pentru ca „Euroins”are acționari francezi,iar aici-in acest „teritoriu”-ambasadorii marilor puteri au puteri nelimitate!Ca un fel de guvernatori!

mrc.inl   •   17.03.2023, 10:55

Trebuie concediată conducerea ASF, de fapt trebuia concediată demult! Cică „supraveghere financiară”! Iau salarii babane degeaba, trebuia să constate neregulile la firmele astea falimentare cu mult înainte ca acestea să provoace pagube (furturi) de sute de mii de euro).

parpalache   •   17.03.2023, 10:52

Nu e de bine-atâta timp cât platește...statul!Adica noi toți(de fapt copii și nepoții noștri-daca nu iși vor lua lumea in cap)!

IulianH6   •   17.03.2023, 10:51

-Declaratii si Propagandă -Se declară faliment si atât ca si în celelalte 3 cazuri - ăsta e al 4-lea. - Cine-i Vnovat...Cine a Furat ? Cine-i Arestat ? -Cum si când recuperează statul banii ? -De ce mai există ASF ?! după 4 mari cazuri de Furt si Faliment ? -În mod Normal ar trebui ca Oamenii Asigurati să NU mai plătească Asigurări vreo 2 ani pentru a-și recupera pagubele, că oricum au fost si Furați si Scumpite Nejustificat Asigurările.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Parteneri
Close
Închide
  Close