1. Le acordă prea multă libertate
Unii manageri, din dorinţa de a-şi face subalternii să se simtă bine le oferă acestora prea multe responsabilităţi şi o libertate mult prea mare. Chiar dacă ajung să se simtă apreciaţi, angajaţii vor fi în acelaşi timp copleşiţi de sarcinile de muncă.
2. Se laudă cu propriile realizări
Sunt şefi care au impresia că dacă subalternii lor află câte realizări au ei vor fi motivaţi să lucreze mai mult, în ideea că într-o zi vor deveni şi ei şefi. Ei bine, nu toată lumea vrea să aibă o poziţie de conducere sau chiar dacă unii îşi doresc asta, poate nu vor să urmeze exemplul şefului lor.
3. Îi menajează prea mult
Sperând că vor fi plăcuţi dacă sunt veseli, optimişti şi nu dau veşti proaste, unii manageri încearcă să glumească şi să explice într-un mod total nepotrivit o situaţie problematică. Astfel ajung să îşi zăpăcească angajaţii, care nu vor mai înţelege despre ce e vorba.
4. Presupun că dacă sunt productivi sunt mulţumiţi
„Dacă vine zi de zi la serviciu şi e un angajat model sigur îi place să lucreze aici!” Fals! Unii oameni îşi finalizează toate proiectele la timp numai pentru că acesta e jobul lor. Nu înseamnă că le place munca pe care o fac sau că ar dori să facă asta mereu.
5. Organizează foarte des petreceri
Socializare, socializare, dar nu toată lumea vrea să stea la un pahar de bârfă cu colegii. Unii au prietenii lor, total separaţi de serviciu, iar alţii au propriile planuri şi sunt deranjaţi câdn vine şeful şi le bagă pe gât, o dată pe săptămână, ieşirea la bere, la restaurant sau la biliard cu tot grupul.