”Democrația spune că ai voie să protestezi, este expresia democrației, dar eu văd că trebuie ascultate motivele oamenilor, să vedem de ce protestează. Am văzut motive diferite, unii se refereau la Declarația 600, deci trebuie luate în considerare cerințele oamenilor”, a spus Dăncilă, după întâlnirea cu grupul minorităților naționale din Parlament.
Premierul desemnat a mai arătat că un lucru pe care ar vrea să îl sublinieze este acela că aceste proteste trebuie să fie pașnice.
„Nu trebuie să avem parte de violenţe pentru că nu cred că îşi vor atinge scopul dacă devii violent, dacă încerci să impui prin forţă ceea ce poţi să impui prin vorbă şi bineînţeles că trebuie să fie fiecare din cei de acolo ascultaţi”, a spus premierul desemnat.
Viorica Dăncilă nu a dorit să comenteze intervenția Jandarmeriei. ”Am văzut că au fost proteste, că oamenii au fost nemulțumiți, după ce voi fi învestită voi vedea ce soluții se impun pentru ca aceste proteste să nu mai continue”, a spus ea.
Premierul desemnat a menționat că, și în cazul legilor justiției, trebuie văzut ce anume nemulțumește, și apoi dacă trebuie schimbat ceva.
„Nu aş generaliza. Trebuie văzut ce din legile Justiţiei nemulţumeşte. Eu am văzut în Parlamentul European că trebuie o abordare punctuală: îmi spui ce te nemulţumeşte şi atunci văd dacă trebuie schimbat sau nu ceva. Dacă spui ‘legea mă nemulţumeşte’, nu cred că este o abordare constructivă. Pentru a avea o abordare constructivă trebuie să spui ce din lege te nemulţumeşte ca să vedem dacă este un lucru bazat pe realitate sau o necunoştinţă clară a ceea ce este prevăzut acolo”, a arătat Dăncilă.
Citește și: Romeo Nicolae Kulcsar, românul din Danemarca care i-a salvat viața unei tinere: ”Când vrei să faci o faptă bună, o faci”