În plus, acesta o acuză pe Hillary că nu a luat măsuri în perioada în care a fost Secretar de stat amerinca să anuleze aceste legi. „De ce ea (n.r. -Hillary Clinton) nu a încercat să schimbe aceste legi ca să nu putem să le folosim”, spune republicanul, în cadrul unui eveniment de campanie.
Noi documente demonstrează însă cum la începutul anilor 1990, în timp ce încerca să evite falimentul, Trump nu a declarat sute de milioane de dolari, folosindu-se de o manevră de evitare a plăţii, recomandată de avocaţii acestuia. Serviciul de venit intern, manevra care i-a permis lui Trump să evite plata taxelor, ar fi fost cel mai probabil considerată improprie, în cazul în care acesta ar fi fost evaluat într-un potenţial caz de fraudă.
A evitat plata impozitelor timp de 18 ani
Datorită acestei manevre de evitare a plăţii, care a fost mai târziu scoasă în afara legii de către Congresul american, Trump a evitat plata impozitului pe zeci de milioane de dolari. Aceasta este doar o presupunere, dat fiind faptul că Trump a refuzat să elibereze declaraţia de venituri, încălcând astfel o practică urmată de fiecare candidat la preşedinţia SUA,republican sau democrat, vreme de mai mult de patru decenii.
Experții pe taxe care au analizat declaraţia de avere a lui Trump din anul 1995 au spus că legislaţia fiscală, care este în mod special avantajoasă pentru cei bogaţi, i-ar fi permis lui Trump să se folosească de pierderea raportată de 916 milioane de dolari pentru a anula plata unui impozit pe venit echivalent pentru o perioadă de 18 ani, potrivit New York Times.
Citește și:
- Alegeri SUA| Donald Trump, declarație scandaloasă: „Ar trebui să anulăm alegerile și să i le dăm lui Trump”
- Alegeri SUA. Donald Trump salută „curajul” FBI de a relua ancheta în cazul emailurilor lui Hillary Clinton: „Închideți-o!”
- Donald Trump susține că politica lui Hillary Clinton va provoca Al Treilea Război Mondial