„Momentul acela în care statistica devine realitate a ajuns și la noi în familie. Băiatul nostru cel mare, elev în clasa a XI-a, e pozitiv. Guvernul a refuzat să ne permită să ne retragem copiii în case în fața valului de infectari, astfel încât să facă școală online sănătoși de acasă. Prin urmare îi trimite pandemia infectați acasă, astfel încât fac școală online bolnavi de acasă”, a scris Octavian Jurma pe rețeaua de socializare.
„Găsiți voi logica prin care «online bolnav» e mai bine decât «online sănătos», că acestea sunt singurele opțiuni în timpul unui val pandemic dacă nu faci nimic pentru siguranța copiilor în școală”, a adăugat el.
„I-am spus soției că suntem condamnați la infectare”
Medicul a precizat că a avut o discuție în familie și i-a transmis soției sale că riscul de a fi infectați și ei este mare, deși sunt vaccinați cu booster-ul. Aceasta este, în opinia sa, consecința deciziei de a „deschide școlile la 3 zile după petrecerile de Revelion”.
„M-a certat soția mea, când i-am spus că în acest val copiii noștri și probabil și noi suntem condamnați la infectare. Dar e o consecință matematică a deciziei de a deschide școlile la 3 zile după petrecerile de Revelion și apoi de a le ține școlile deschise cu orice preț”, a scris Jurma.
„Ne-am testat toată familia și suntem negativi, însă șansele să rămânem negativi sunt mici”, a precizat el.
Probabilitatea ca un copil care merge la școală în mediul urban să se infecteze este de 100% în două săptămâni după ce se depășește incidența de 6 la mie. Asta înseamnă că și copiii mei au o probabilitate de 100% să se infecteze dacă vor fi obligați să meargă la școală după ce am trecut de incidența de 6 la 1000.
Medicul Octavian Jurma:
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro