Bucureştiul nu duce deloc lipsă de “fetiţe” care se oferă în schimbul unor sume de bani. O arată cercetarea făcută de Departamentul de Sociologie al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative (SNSPA), care s-a desfăşurat în perioada 18 aprilie – 3 mai în Capitală, pe un eşantion de 1.487 de persoane.
Participanţii la studiu au reuşit performanţa de a indica 21 de zone foarte cunoscute ca fiind fieful prostituatelor, al peştilor şi, mai nou, al… “saloanelor de masaj”. Studiul sociologic indică şi faptul că această afacere nou apărută pe piaţa românească este percepută de bucureşteni drept prostituţie.
Cele mai frecventate bordeluri şi saloane de masaj sunt răspândite în centru, în zona Gării de Nord sau pe lângă Mihai Bravu. Pe de altă parte, zonele mai puţin populare printre amatorii de curve sunt: Calea Victoriei, Calea Giuleşti sau Vatra Luminoasă.
800 de lei, cea mai scumpă curvă
Clienţii “fetiţelor” din Bucureşti vorbesc despre o variaţie de preţ de la 30 de lei până la 800 de lei, în funcţie de felul în care arată şi de ce sunt gata să presteze.
Cele mai puţin arătoase şi care nu le oferă o gamă variată de servicii clienţilor nu fac mai mult de 50 de lei, în timp ce prostituatele profesioniste ajung să câştige şi mult peste salariul minim din România numai din-tr-o singură partidă.
Bucureştenii au băgat 10.000.000 € în cutia milei
Credincioşii nu au ţinut cont de criză, în ultimul an, atunci când venea vorba de contribuţiile la… cutia milei. Bucureştenii au donat bisericilor circa 10.000.000 €.
Potrivit cercetării realizate de Departamentul de Sociologie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice a SNSPA, jumătate din populaţia Capitalei merge aproape săptămânal la biserică, iar 97% dintre bucureşteni contribuie şi la bugetul acesteia. Întrebaţi câţi bani au dat cel mai mult, în ultimul an, la biserică, 11% din cei chestionaţi au răspuns că au donat 1 până la 10 lei, alţi 11%, între 10 şi 50 de lei, 4% între 51 şi 100 de lei, 3% între 100 şi 500 de lei, iar 1%, peste 500 de lei.
“Dacă extrapolăm datele din eşantion la nivelul populaţiei adulte a Bucureştiului, putem spune că sumele plătite bisericii se ridică la circa 10 milioane de euro”, susţin cercetătorii. (Mihaela Barbu)
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro