Mergi direct la conținut »
Impozitul zero pe salariile sub 2.000 de lei nu va mai fi implementat. Anunțul ministrului de Finanțe
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Impozitul zero pe salariile sub 2.000 de lei nu va mai fi implementat. Anunțul ministrului de Finanțe

Impozitul zero pe salariile sub 2.000 de lei nu va mai fi implementat. Anunțul ministrului de Finanțe

Impozitul zero pe salariile sub 2.000 de lei nu va mai fi implementat, a anunțat, miercuri seară, Ionuț Mișa, ministrul de Finanțe. 

Ionuț Mișa a fost întrebat, într-o emisiune la Antena 3, ce se întâmplă cu impozitul zero pe salariile sub 2.000 de lei. „Această măsura nu va fi implementată în această perioadă și până la sfârșitul anului”, a spus ministrul.

Este încă una din măsurile anunțate în programul de guvernare care nu va mai fi pusă în aplicare, după impozitul pe dividende, care ar putea să nu mai se aplice de la 1 ianuarie.

În aceeași emisiune, ministrul de Finanțe a mai spus că, din anul 2018, angajatorii vor plăti 2% la bugetul statului, o taxă raportată la fondul de salarii, „să aibă şi el o responsabilitate faţă de bugetul de stat”. Ministrul spune că există o directivă europeană care obligă luarea unei astfel de decizii.

Singura veste bună anunțată de ministrul Finanțelor este aceea că impozitul va scădea de la 16 la 10% pentru absolut toate veniturile.


Imagine extrem de rară! Cum arată toată familia lui Horațiu Mălăele

Close
Închide
  Close