Mergi direct la conținut »
Inspecția Muncii Vaslui a blocat activitatea firmei în șanțul căreia a murit un bărbat
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Inspecția Muncii Vaslui a blocat activitatea firmei în șanțul căreia a murit un bărbat

Inspectorii de muncă din Vaslui au blocat activitatea firmei în șanțul căreia a căzut un bărbat care a murit ulterior la spital. Firma făcea lucrări la rețeaua de canalizare din zona centrală a municipiului Vaslui, iar în urmă cu două zile un bărbat a căzut într-un tub din beton neasigurat. Reprezentanții Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui au constatat că malurile șanțului în care era amplasat tubul, de aproximativ patru metri, nu erau sprijinite, iar lucrarea nu era semnalizată corespunzător.   

De Theodor Istrate,

Lucrările la rețeaua de canalizare din zona municipiului Vaslui în care un bărbat de 64 de ani a căzut și ulterior a murit la spital din cauza leziunilor grave suferite au fost blocat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui.

În urma verificărilor făcute ulterior incidentului, s-a constatat că malurile în care era amplasat tubul în interiorul căruia a căzut victima nu erau asigurate corespunzător, iar firma de construcții nu a asigurat în totalitate semnalizarea de securitate a lucrării.

”În urma controlului efectuat, s-a dispus sistarea activității la punctul de lucru de la adresa strada Hușului bl. 165/166 pe motiv că existau maluri care nu erau nesprijinite și aveau o înălțime de aproximativ 3-4 metri. În plus, nu era respectată distanța pentru depozitarea grămezilor de pământ, iar angajatorul nu a asigurat în totalitate semnalizarea de securitate pentru pietoni sau autovehicule, cum ar fi indicatoare de interzicere, avertizare, obligativitate”, a declarat, joi, pentru Libertatea inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Inspectorii ITM au mai constatat, la data efectuării controlului, că benzile de semnalizare existau numai pe anumite porțiuni.

Reluarea lucrărilor de către firma de construcții se va putea face doar după remedierea deficiențelor.at un ginere care, după ce a constatat că nu poate să-l scoată, a sunat la 112. Scos cu frânghia de către pompieri, bărbatul, consilier de asigurări la o societate  de profil, a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde medicii nu l-au mai putut salva.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Incidentul s-a petrecut marți, în zona centrală a municipiului Vaslui. Anchetatorii au constatat că bărbatul a căzut, cel mai probabil, cu capul în jos într-un tub din beton folosit pentru canalul de vizitare al rețelei de colectare a apelor menajere. Ulterior, vasluianul și-a sunat un ginere care, după ce a constatat că nu poate să-l scoată, a sunat la 112. Scos cu frânghia de către pompieri, bărbatul, consilier de asigurări la o societate  de profil, a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde medicii nu l-au mai putut salva.

Citește și: A murit după ce a lucrat 159 de ore peste program

Close
Închide
  Close