Pe agenda de discuții se află subiecte referitoare la pandemia de COVID-19, viitoarele relații dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie, precum şi combaterea schimbărilor climatice. Totodată, liderii europeni vor aborda şi teme cu privire la relaţiile externe ale Uniunii Europene.
În ceea ce privește pandemia de COVID-19, discuțiile se vor concentra pe aspecte precum stadiul actual al răspândirii virusului, măsurile de limitare a răspândirii, impactul economico-social şi necesitatea redresării economice, precum și dezvoltarea de vaccinuri împotriva COVID-19.
„Preşedintele Klaus Iohannis va exprima preocuparea cu privire la ritmul accelerat de creștere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 la nivel european, context în care va pleda pentru o coordonare sporită între statele membre ale Uniunii Europene”, a transmis Administrația Prezidențială.
Referitor la relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie, Klaus Iohannis va explica faptul că implementarea corespunzătoare a Acordului de retragere de către autoritățile britanice reprezintă o premisă fundamentală în construirea viitoarei relații a Uniunii cu Regatul Unit.
De asemenea, preşedintele României va evidenția faptul că țara noastră sprijină în continuare încheierea unui parteneriat cuprinzător între Uniunea Europeană şi Marea Britanie, care să reflecte potențialul strategic al relației dintre cele două părți
Comunicat Administrația Prezidențială:
În ceea ce privește tema combaterii schimbărilor climatice, liderii Uniunii vor avea discuții referitoare la propunerea făcută de Comisia Europeană de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până la sfârșitul anului 2030 comparativ cu 1990.
În pregătirea reuniunii din 15-16 octombrie, Iohannis va avea o videoconferință cu președintele Consiliului European, Charles Michel, astăzi, 13 octombrie.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro