MENIU CAUTĂ

Lebădă rănită în Piatra-Neamț, salvată de pompieri după ce au ”urmărit-o” un kilometru pe Bistrița

Distribuie

O lebădă rănită în municipiul Piatra Neamț a fost salvată, luni la prânz, de către pompierii militari, după ce aceștia au ”urmărit-o” mai bine de un kilometru pe râul Bistrița. Recuperată de către pompieri, pasărea a fost luată de un medic veterinar pentru a-i acorda îngrijirile medicale de care avea nevoie.

Misiune de salvare inedită și dificilă, în același timp, a pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț în cursul zilei de luni. În urma unui apel făcut prin numărul de urgență 112, un echipaj de pompieri a intervenit pe râul Bistrița, în zona ștrandului din Piatra Neamț, pentru salvarea unei lebede care era rănită la o aripă. Dotați cu o barcă, angajații ISU au încercat să recupereze pasărea de pe cursul de apă, însă au reușit acest lucru abia după câteva zeci de minute.

„Intervenția a fost una destul de dificilă, în condițiile în care, evident, lebăda nu se lăsa prinsă. După aproximativ un kilometru parcurs pe Bistrița, pasărea a fost recuperată și predată unui medic veterinar”, a declarat, luni, pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, Adrian Rotaru.

Medicul veterinar care a preluat lebăda este același care a și sunat la numărul de urgență 112, pasărea fiind dusă la un cabinet de specialitate pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Citește și: EXCLUSIV/Risipitorul Colea. Amintiri cu parfum și tutun cu Magda Răutu, soția regretatului actor

Citește mai multe despre lebada și Piatra Neamț pe Libertatea.

Comentarii