Cadre medicale verifica pacienti internati in Unitatea Mobila de ATI a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucuresti, miercuri, 6 octombrie 2021. In ultimele 24 de ore, in Romania, au fost inregistrate 14.744 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV 2 (COVID 19) si 328 de decese. In unitatile sanitare de profil, sunt internate cu COVID-19, 14.569 de persoane, dintre acestea, 1.513 sunt internate la ATI. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş" din Capitală, a declarat joi seară, la Antena 3, că din luna martie lucrurile vor fi mai „echilibrate” în ceea ce privește evoluția infectărilor și că, cel mai probabil, anul acesta este cel în care se va încheia pandemia.
„Putem spune că acesta este anul în care se va încheia pandemia COVID. Cel mai probabil, dar facem diferenţa între încheierea pandemiei şi faptul că vor mai fi nişte cazuri izolate de SARS-CoV-2. E o diferenţă”, a declarat dr. Adrian Marinescu.
„Cred că din martie lucrurile vor fi echilibrate. Ăsta cel mai important lucru, nu că renunțăm la restricții. Dacă nu vom mai avea probleme după primăvară, după vară, dacă nu vom mai vorbi de un alt val cu impact important, e ceea ce toţi aşteptăm: ieşirea din pandemie în mod real”, a punctat medicul.
Cu o zi înainte, și Nicolae Ciucă a declarat, într-un interviu pentru Antena 3, că situația arată promițător. Premierul a spus că după 15 februarie s-ar putea lua în discuție relaxarea restricțiilor, pentru că numărul de noi cazuri este în scădere.
„Avem nevoie ca economia să poată să își revină cât mai curând posibil. Avem discuții la nivelul Ministerului Sănătății cu domnul Rafila, ne întâlnim, facem analizele necesare, pe datele concrete. Ceea ce vă pot spune în momentul de față este faptul că de vinerea trecută cifrele sunt încurajatoare, am început să scădem cu 2.000-3.000 de infectări”, a spus Ciucă.