MENIU CAUTĂ
, de Dragoș Tănase

Mesajul președintelui Iohannis pentru cei patru soldați români răniți în Afganistan: „Le urez însănătoşire grabnică”

Distribuie

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, astăzi, un mesaj în urma atacului care a avut loc în Provincia Kandahar, Afganistan, soldat cu rănirea a patru militari români.

„Gândurile mele se îndreaptă astăzi către militarii români răniţi în timpul misiunii pe care o desfăşoară în Afganistan. Le urez însănătoşire grabnică şi multă putere să treacă cu bine peste aceste momente critice. De asemenea, familiilor militarilor noştri le transmit că sunt alături de ele şi le asigur că cei dragi primesc cele mai bune îngrijiri medicale. Militarii români dau dovadă întotdeauna de profesionalism, iar dedicarea cu care îşi desfăşoară activitatea în teatrele de operaţii contribuie la menţinerea păcii şi securităţii internaţionale”, a fost mesajul şefului statului.

Patru militari români, aflaţi în misiune în Afganistan, au fost răniţi sâmbătă, în jurul orei 10,00 (ora României), în provincia Kandahar, în urma unui atac al insurgenților.

O coloană de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – vehicule rezistente la exploziile minelor şi protejate împotriva ambuscadelor), operate de militarii Batalionului 300 Protecţia Forţei „Sfântul Andrei”, aflaţi în misiune în zona de responsabilitate din provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament uşor de infanterie executat de insurgenţi, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Infanteriştii români au acţionat conform procedurilor şi au respins atacul insurgent, având sprijin terestru şi aerian din partea forţelor americane, mai precizează MApN.

Cei patru militari răniţi în urma incidentului au fost evacuaţi pe cale terestră către spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toţi fiind conştienţi şi în stare stabilă.

La începutul acestei luni, a avut loc un atentat cu mașină-capcană în Afganistan. Patru americani, printre care trei militari, au murit.

FOTO – Hepta


Citește și… Copii uciși de o rachetă trasă asupra unei școli, în Afganistan

Atac cu explozibili la o ceremonie publică din Afganistan: Patru oameni au murit și alți 31 au fost răniți

FOTO | Ministrul Apărării, Gabriel Leş, și-a verificat telefonul în timp ce militarii întorşi din Afganistan îi dădeau onorul


 

Citește mai multe despre Klaus Iohannis, Afganistan, atacuri, Atentat și kandahar pe Libertatea.

Comentarii