„Locuiesc singură de 15 ani, am două pisici și asta este. Și sunt împotriva ideii de a mă interna. Astăzi este vineri, nu am primit niciun rezultat și în 3 zile ar fi trebuit să vină, pentru că altfel testul este perimat. Toată lumea spune că dacă în 3 zile nu se lucrează proba, proba aceea este deteriorată. Așa s-a întâmplat la bebelușii de la Timișoara, a durat 6 zile și probele au fost deteriorate, când le-au făcut din nou teste, copiii erau sănătoși. Și eu erau tratați pentru COVID-19. Mi se pare o mare aberație”, a declarat femeia, conform sursei ciate.
Ca să nu ajungă în Spitalul Județean Neamț, acolo unde sunt foarte mulți pacienți infectați cu coronavirus, femeia este dispusă să dea o declarație pe propria răspundere:
„Îmi este foarte frică să mă duc în acest spital în care foarte multă lume care lucrează acolo este infectată, și dacă mor până pe data de 22, declar pe propria mea răspundere că este vina mea și să nu fie nimeni considerat responsabil. Eu sufăr de claustrofobie, nu pot suporta să stau într-o cămăruță, mă arunc pe geam și o să mă aibă pe conștiință. De ce să nu stau în casa mea? Acum mă simt bine și nu iau contact cu nimeni. Mie nu de moarte mi-e frică, mie mi-e frică de suferință. Eu refuz să mă duc la spital, n-au decât să-mi facă dosar penal”, a mai spus femeia.
Ce spun autoritățile
Obligativitatea internării în situații similare celei descrise mai sus este instituită printr-un protocol, care nu prevede niciun fel de excepții.
”Chiar dacă starea de sănătate a unei persoane este bună și după o săptămână iese rezultatul testului pozitiv, în momentul în care ambulanța vine s-o preia, dacă refuză i se întocmește dosar penal, pentru că este considerată vector de infecție”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț, agentul Georgiana Moșu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro