Tribunalul Bihor a decis că școala trebuie să fie rebranșată, dar angajații primăriei conduse de Sorban Levente (UDMR) au refuzat să aplice decizia. Așa că, în prezent, toate clădirile școlii nu au apă, cu excepția celei în care învață elevii de etnie maghiară.
„Din cele șase clădiri ale școlii, a debranșat doar cinci, cea de-a șasea, unde funcționează clasele cu predare în limba maghiară din Urvind, nefiind decuplată. Pe de altă parte, Serviciul de Apă-Canal, după debranșarea celor cinci clădiri, realizată ilegal, a impus școlii un contract pentru care urma ca beneficiarul, adică școala, să obțină tot felul de avize, inclusiv de mediu, care de fapt sunt în sarcina Serviciului de Apă-Canal”, a declarat aceasta pentru sursa citată.
Din acest motiv, spune directoarea școlii, este posibil ca unitatea de învățământ să nu reia luni cursurile, așa că va depune o plângere penală împotriva edilului.
Debranșarea școlii din comuna Lugașu de Jos de la rețeaua de apă locală, administrată de Serviciul Apă-Canal aflat în subordinea Primăriei, a avut loc pe 18 august, când primarul Sorban Levente s-a prezentat, cu o echipă de muncitori, pentru a realiza debranșarea, scrie sursa citată.
Oficial, motivul invocat de Sorban a fost că între școală și furnizor nu mai există niciun contract valabil după ce operator al serviciului public de apă și canalizare a încetat să fie Primăria în mod direct, acesta fiind preluat de Serviciul Apă-Canal, din subordinea administrației locale, mai scrie publicația Ebihoreanul.
Înainte, Primăria a anunțat că școala trebuie să plătească două facturi în valoare totală de peste 853.000 lei. Ambele facturi au fost contestate în instanță de conducerea unității de învățământ, procesul fiind în derulare.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Dani288 • 05.09.2022, 16:30
Ma oamenii buni am inebunit cu toti.*** *** si trimis inapoi la el in tara sa faca legea acolo.