„A fost tare Dragnea cu declaraţia că nu a ştiut nimic de controlul ANAF la Rise Project. Atât fostul premier Grindeanu, cât şi noul premier Tudose au vrut să îl demită pe şeful ANAF. Şi nu au reuşit. Oare cine i-a oprit? Să fie oare cel la care mă gândesc eu? Şi care a fost misiunea pentru care a fost păstrat în funcţie?”, a scris Orban pe Facebook.
Rise Project a anunțat, joi, publicarea unei anchete despre Liviu Dragnea și firma Tel Drum. Ancheta a fost întârziată de un control inopinat al ANAF la redacția Rise Project. Președintele PSD a spus că se arată indignat și că nu are nicio legătură, precizând că va cere explicații la ANAF pentru acest control.
Președintele ANAF a răspuns că inspecția a fost făcută în urma unei analize de risc realizate de către DGAF, după o sesizare şi că instituţia desfăşoară sute de controale, „fără legătură cu conţinutul editorial al unor publicaţii”.
„Am aflat din presă că inspectori ai ANAF au descins în redacţia Rise Project. Întrucât, de ceva vreme, Rise Project publică subiecte legate de persoana mea, vreau să fac următoarele declaraţii: nu am nicio implicare în prezenţa unor inspectori ANAF în redacţia Rise Project, sunt indignat de ceea ce se întâmplă, am sentimentul că se încearcă compromiterea mea, faptul că o instituţie de presă scrie despre un om politic nu trebuie să aibă nicio legătură cu implicarea instituţiilor statului în viaţa acelei instituţii de presă”, a transmis Dragnea.
Premierul Mihai Tudose i-a convocat, vineri la Palatul Victoria, pe şeful ANAF, Bogdan Stan, şi pe ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa. Prim-ministrul cere explicații celor două instituții despre gradul redus al colectării TVA. La ședință participă și șeful STS, Marcel Opriș.
Nu este prima discuție a premierului cu șeful ANAF. La începtul săptămânii, premierul Mihai Tudose a confirmat, după vizita la Primăria Capitalei, că l-a chemat la Guvern, după-amiază, pe șeful ANAF și că va participa și el la întâlnirea la care va fi prezednt și vicepremierul Marcel Ciolacu.