Șeful ANAF și ministrul Finanțelor, convocați la Guvern; Premierul cere explicații despre colectarea TVA-ului

07 iulie 2017 10:02 De: ,

Premierul Mihai Tudose i-a convocat, vineri la Palatul Victoria, pe şeful ANAF, Bogdan Stan, şi pe ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa. Prim-ministrul cere explicații celor două instituții despre gradul redus al colectării TVA.

Nu este prima discuție a premierului cu șeful ANAF. La începtul săptămânii, premierul Mihai Tudose a confirmat, după vizita la Primăria Capitalei, că l-a chemat la Guvern, după-amiază, pe șeful ANAF și că va participa și el la întâlnirea la care va fi prezednt și vicepremierul Marcel Ciolacu.

Ultima lovitură primită de Liviu Dragnea. Raportul secret publicat de jurnaliștii de investigație de la Rise Project

Mihai Tudose vorbea, atunci, și despre posibile schimbări din funcții, din cauza cifrelor privind colectarea de TVA.

”Avem în vedere înlocuirea tuturor celor care nu-şi fac treaba. Avem o întâlnire programată cu el azi. Este chemat să vedem despre ce este vorba în ograda domniei sale şi să vedem în ce măsură putem implementa repede acel punct din programul de guvernare cu splitarea TVA-ului”, declaraȘeful ANAF și ministrul Finanțelor, convocați la Guvern premierul Mihai Tudose, întrebat dacă ia în calcul demiterea şefului ANAF.

Totalul veniturilor bugetare colectate de Agenția Națională de Administrare Fiscală, cumulat pentru lunile ianuarie și februarie 2017 a însumat 31.991,1 mil.lei, ceea ce reprezintă o diminuare cu 0,9% – indice nominal față de perioada similară a anului trecut.

În opinia șefului Fiscului, acest lucru se datorează faptului că încasările din ianuarie 2016 s-au realizat prin aplicarea cotei de 24% TVA, în timp ce ianuarie 2017 au vizat colectarea TVA în cotă de 20%.

Șoc în showbiz. Simona Gherghe a fost condamnată de instanță! Magistrații au decis

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro