De Cristina Radu,

Precizările vin după ce Libertatea a scris că fosta consilieră a lui Gabriel Oprea ocupă patru funcții publice diferite în instituții din subordinea Primăriei Capitalei sau a Consiliului General, inclusiv în spitale, deși nu are nicio experiență în domeniul sănătății.

„(…) În ceea ce privește propunerea doamnei Alexandra Dobre ca reprezentant în Consiliul de Administrație, menționăm că s-a avut în vedere experiența managerială a acesteia”, se arată în comunicatul primăriei.

PMB mai spune că Alexandra Dobre a renunțat în scris la plata pentru activitatea din consiliile de administrație din care face parte. Este vorba, spune primăria, de 1% din indemnizația managerului spitalului, adică între 80 și 150 de lei.

Municipalitatea subliniază că primarul general nu poate, potrivit legii, să numească președintele unui Consiliu de Administrație în cadrul spitalelor pe care le are în administrare, ci poate doar să-și trimită un reprezentant.

Un CA este format dintr-un reprezentant al Ministerului Sănătății sau al Direcției de Sănătate Publică, doi ai Administrației Spitalelor, unul al Universității de Medicină și Farmacie și unul numit de primar sau de președintele Consiliului Județean, după caz. Președintele CA este numit prin vot de către membri și conduce ședințele consiliului pe o perioadă de șase luni.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

Alexandra Dobre, o apropiată a Gabrielei Firea, este în același timp director general al Centrului pentru Seniori, membru în CA la Spitalul de Copii Gomoiu și la Societatea Service Ciclop SA și președinte al CA la Spitalul Filantropia.

Ea a propus sancționarea medicilor de la maternitatea Filantropia care au semnat o petiție împotriva managerului interimar Cristinel Macarie, pe care îl acuză că a hărțuit și jignit personalul, a blocat achiziții importante și a scăzut salarii fără a avea o bază legală.

Tot Macarie a spus, atunci când i s-a solicitat să modifice programul în ambulator pentru a reduce timpii de așteptare: „Lasă-le pe gravide să aștepte, doar sunt în spital public!”.

Citește și:

Firea a numit-o șefa CA la Spitalul Filantropia pe fosta consilieră a lui Gabi Oprea: 26 de ani, nicio expertiză pe Sănătate, master la Academia SRI și colecționară de 4 funcții publice, de la spitale la Ciclop!

Managerul de la Filantropia numise marți un director medical, dar, din cauza protestelor, a stat pe funcție doar trei ore!

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens
HOROSCOP

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens