8 decembrie 1920: atentat cu bombă în Senatul României
Primul atentat cu bombă din istoria României a avut loc în urmă cu 95 de ani, în Senat. Dispozitivul artizanal, plasat în spatele scaunul ocupat de preşedintele Senatului, generalul Constantin Coandă, a explodat puţin după 14.30, în timpul unei şedinţe, omorând doi senatori şi pe Dimitrie Greceanu, ministrul justiţiei, şi rănind alte trei persoane. Actul ar fi fost pus la cale de o celulă radicală comunistă, condusă de militantul evreu Max Goldstein.
9 decembrie 1966: este pusă în funcţiune Centrala de la Vidraru
Situat la sud de Carpaţi, bazinul hidrografic al râului Argeş, cu o suprafaţă de 12.500 km pătraţi, e unul dintre cele mai importante din ţară, iar Centrala Hidroelectrică Vidraru utilizează potenţialul hidroenergetic al Argeşului pe un sector de 28 km, între Cumpăna şi Oieşti, valorificând o cădere de apă de 324 m. La momentul inaugurării, barajul Vidraru a fost al cincilea în Europa şi al nouălea în lume între construcţiile similare.
9 decembrie 1992: Charles şi Diana îşi anunţă despărţirea
După 11 ani de mariaj, în decembrie 1992, cu puţin înaintea Sărbătorilor de Iarnă, Casa regală britanică a anunţat că Charles şi Diana se despart, iar în august 1996 s-a pronunţat şi divorţul celor doi. Un an mai târziu, Lady Di a murit la Paris, într-un accident de maşină dubios, pus de mulţi adepţi ai teoriilor conspiraţioniste pe seama familiei regale, care ar fi fost împotriva relaţiei prinţesei cu egipteanul Dodi al-Fayed. Charles şi-a refăcut viaţa alături de Camilla Parker-Bowles, fosta lui amantă, cu care s-a însurat în 2005.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!