De Răzvan Mihalașcu,

Ashiqul Alam, a fost arestat și urmează să fie prezentat unui judecător.

Suspectul era supravegheat şi a fost arestat de polițiști în timp ce încerca să cumpere o armă al cărei număr de serie era ilizibil, relatează Agerpres.

Tânărul de 22 de ani a discutat în cadrul unor conversații private despre atacarea unor politicieni în New York și în Washington. Ulterior, suspectul originar din Queens s-ar fi reorientat spre Times Square.

Potrivit Abcnews, suspectul se numește Ashiqul Alam și, conform unor surse din rândul anchetatorilor americani, ar fi acționat singur. Tânăul nu reprezenta o amenințare imediată, însă comportamentul său a justificat arestarea.

Primul obiectiv turistic din New York, Times Square este în mod constant ţinta unor atacuri sau tentative de atacuri.

În 2017, Richard Rojas a intrat în mulţime cu vehiculul său, omorând o tânără şi rănind alte 22 de persoane. Fost veteran, bărbatul nu avea nicio legătură cu mişcarea jihadistă.

În 2016, trei bărbaţi care voiau să detoneze explozibili în Times Square şi în metroul din New York au fost arestaţi înainte de a acţiona.

sursă foto: newyork.cbslocal.com / Facebook


Citește și:

CSM cheltuie 5,3 milioane de euro bani europeni pentru „asigurarea unei transparențe sporite” a justiției, dar se folosește de numele unor ziariști cunoscuți ca să blocheze informațiile din dosare!

Afacerea lui Mutu care a intrat în faliment: "Am pierdut 3 milioane de euro"
GSP.RO

Afacerea lui Mutu care a intrat în faliment: "Am pierdut 3 milioane de euro"

Horoscop 24 octombrie 2019. Peștii visează cu ochii deschiși la plăceri interzise
HOROSCOP

Horoscop 24 octombrie 2019. Peștii visează cu ochii deschiși la plăceri interzise