Beniamin Binder (foto) are 29 de ani a lucrat în domeniul ingineriei, însă a renunțat la locul său de muncă, convins că va reuși ca antreprenor. Încă din timpul facultății, a realizat ilustrate magnetice pentru librăriile din Sibiu, iar acum oferă servicii de editare a fotografiilor.
Pentru că sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, Beniamin vrea să câștige bani în plus din împodobirea brazilor de Crăciun.
„Îmi place să fac bani din aproape orice. Mă ocup cu editare foto. M-am ocupat cu ingineria. Mi-am dat demisia. (…) Cred că împodobirea brazilor ar fi o oportunitate și nimeni n-a profitat de ea”, a declarat, pentru Libertatea, tânărul din Sibiu care împodobește bradul de Crăciun contracost.
Sibianul spune că singurul lucru pe care-l va investi va fi timpul. A dat deja anunțuri pe site-urile de mică publicitate prin care vrea să-i atragă pe cei care probabil nu au timp suficient sau simț artistic pentru a-și decora bradul de Crăciun.
„Am zis să fac ceva la care nu s-a gândit nimeni. Sunt genul creativ căruia îi place să facă ceva ieșit din comun. (…) Sunt atâtea oportunități, dar nimeni nu le vede”, a spus Beniamin Binder.
Decorarea unui brad de până la doi metri înălțime costă 200 de lei, iar prețul crește odată cu dimensiunile pomului de Crăciun. Avantajați sunt cei care au brazi de până într-un metru înălțime. În această situație, Beniamin percepe un tarif de 100 de lei.
„Cu decorațiile și ceea ce aveți de anul trecut sau ați cumpărat acum, le așez într-un mod să arate cât mai bine, să fie proporționat pe tot bradul, să fie uniform distribuit totul”, a explicat tânărul din Sibiu.
Clienții trebuie să-și cumpere singuri bradul, dar și decorațiunile preferate. Convins că va reuși, Beniamin Binder spune că e dispus să meargă și în alte orașe din țară ca să împodobească brazi. Trebuie, însă, ca transportul și cazarea să-i fie asigurate.
Tânărul sibian spune că nu e prima oară când propunerile sale năstrușnice se transformă în idei de afaceri.
„I-am zis bunicului meu să facem țuică la plic. Mă gândeam la o modalitate să trimită fructele uscate și lumea să-și facă țuica”, a povestit Beniamin Binder.
Potrivit istoricilor, bradul de Crăciun a fost împodobit prima oară în Europa, în secolul al XVI-lea. La început, oamenii își decorau casele doar cu crenguțe de brad de care agățau mere. Cu timpul, tradiția considerată păgână s-a răspândit, iar, după anul 1800, au apărut și primele decorațiuni de globuri realizate din sticlă argintată. În țara noastră, obiceiul împodobirii bradului a pătruns în secolul al XIX-lea și este îndrăgit de români.
Citește și O nouă descoperire privind mormântul lui Isus. Ce au anunțat oamenii de știință
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro