De Valentina Postelnicu,

UPDATE. Liderul PSD a comentat protestele din faţa Casei de Cultură din Iaşi. Dragnea a afirmat că protestatarii care l-au huiduit  reprezintă „ciuma roşie” pentru că îl susţin pe Augustin Lazăr.

„Nu e neapărat un comentariu. PSD, ca de obicei, îşi vede de treabă. Dacă organizaţia PSD Iaşi ar fi fost hotărâtă sau ar fi vrut să vină cu 10.000 de oameni, venea cu 10.000 de oameni şi discutam despre ce fac şi spun 10.000 de oameni şi ce spun 200 de oameni. Vreau să vorbesc despre un slogan preferat nu numai al lor, ci şi al altora: ‘ciuma roşie’. Vreau să vă spun aşa: ei şi cei care îi trimit aici sunt ciuma roşie pentru că l-au susţinut şi îl susţin în continuare pe Lazăr, care a fost sprijinul torţionarilor, şi care a sprijinit pe adevăraţii şi cei mai răi comunişti în acele vremuri. Deci despre asta e vorba. Restul sunt manipulări şi minciuni”, a spus Liviu Dragnea.


Încă de dimineață în fața Teatrului Național Luceafărul din Iași au fost instalate garduri de protecție și au fost dispuse efective de jandarmi care să împiedice accesul în zonă pentru eventualii nemulțumiți de guvernarea PSD.

Mai mult decât atât, au fost instalate și filtre pentru accesul în zonă, fiind lăsați să intre doar cei care dovedeau că sunt simpatizanți ai partidului, potrivit Digi24.ro.

Un grup consistent de protestatari a reușit să pătrundă lângă Teatru și să deranjeze cu scandările lor adunarea social-democrată.

Pesediștii instalaseră o scenă pe care un taraf de lăutari a încercat să acopere fondul sonor al opozanților, a fost adus chiar și o orchestră secundară, dar eforturile au fost zadarnice. ”Hoții, hoții”, s-a auzit în timp ce președintele partidului, Liviu Dragnea, sosea la eveniment. Baia de mulțime pregătită a fost abandonată, și liderul nu a mai intrat în mijlocul susținătorilor decât pentru câteva minute.

„Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi”, „Jos PSD-ul”, „Hoţilor”, „PSD, ciuma roşie”, „Dragnea la închisoare, nu la guvernare”, „Ieşi afară, javră ordinară!”, „Moldova nu te vrea”, „La puşcărie”, „Hai români, hai cu toţi, să scăpăn ţara de hoţi”, „Europa”, strigă mulţimea către liderii social-democraţi.

Dragnea participă, sâmbătă, la Conferinţa organizaţiei judeţene a PSD Iaşi, în cadrul căreia va fi stabilită noua conducere.Evenimentul de la Iaşi este cel de-al treilea din cadrul turneului din Moldova. Joi, liderul PSD s-a aflat la Suceava, iar vineri, la Botoşani.

Liderul PSD este însoţit de premierul Viorica Dăncilă, de secretarul partidului, Codrin Ştefănescu, dar şi de miniştrii Daniel Suciu, Eugen Teodorovici, Răzvan Cuc, Marius Budăi, Alexandru Petrescu.

Pentru preşedinţia organizaţiei PSD Iaşi există o singură candidatură, cea a preşedintelui Consiliului Judeţean, Maricel Popa, care este şi preşedinte interimar al filialei. El l-a înlocuit în funcţie pe primarul Iaşiului, Mihai Chirica, exclus în 2018 din PSD.

Sursa video: Info Iaşi

Citeşte şi: Iranianul care a tratat ”Dosarul Tezaurului” cu rușii a plecat din țară. Avocat: ”Nu cred că vor sta cu mâinile în sân”

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."
GSP.RO

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."