de Justin Gafiuc
Surse Libertatea indică faptul că, sesizând amploarea luată de evenimente, inclusiv cu audieri masive începute de DIICOT, persanul a plecat din țară.

“E dispărut de vreo două săptămâni și probabil că nici nu va reveni foarte curând”, susțin apropiați de-ai lui Kejani.

Anchetatorii au cules între timp alte informații de la persoane interpuse în ultimii trei ani pe circuitul actelor de patrimoniu. Martorii au făcut cărare săptămâna trecută la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, unde și iranianul ar urma să fie convocat oficial la discuții, numai că acesta nu mai e disponibil în România.

Brigada de Combatere a Criminalității Organizate lucrează pentru a-l deposeda de drepturi pe iranian
– avocat

”Interpretați cum vreți”

Pe telefonul lui Kejani răspunde deocamdată soția lui, care refuză să ofere orice detalii: “Poate e în țară, poate e plecat. Interpretați cum vreți!”.

Avocatul lui, Eugen Ungureanu, recunoaște însă că iranianul nu se mai află acum în România, dar subliniază că “a plecat la mama lui, are o problemă personală, nici nu se ia în discuție să nu revină aici”.

”E pornit să i se facă dreptate, numai că, din păcate, la Brigada de Crimă Organizată, mână în mână cu bucătarul Attila Szocs, așa-zisul codescoperitor, se lucrează dirijat către o soluție precisă: să nu i se mai recunoască lui Kejani calitatea de găsitor al documentelor pe domeniul său privat și să i se nege dreptul de a primi compensații în schimbul documentelor”, adaugă avocatul.

Iranianul care a tratat ”Dosarul Tezaurului” cu rușii a plecat din țară. Avocat: ”Nu cred că vor sta cu mâinile în sân”

Dosarul „Moscova 2” reinventariază tezaurul românesc dus la ruși în timpul Primului Război Mondial

Și-a luat încă un avocat

Ungureanu mai susține că “vor să-l transforme pe Kejani din martor în suspect”.

”Lucrurile se împut și vor exploda în foarte scurt timp. Ambasada Iranului la București a fost deja sesizată, subiectul a ajuns direct la președintele Iranului. Nu cred că vor sta cu mâinile în sân, lăsând ca un cetățean iranian să fie terfelit la București cum vor unii, români cu caracter de sclavi, slugi, care se fură și se mint între ei. Când se încearcă inclusiv ascunderea unui fals general, care a încercat să pună abuziv mâna pe documente, invocând inițial că le-ar fi luat de la niște ucraineni, e undeva o problemă în anchetă”, afirmă avocatul.

Ca să-și ia măsuri suplimentare de siguranță, Kejani și-ar fi angajat încă un apărător din Brașov. Momentan, nu există niciun fel de măsuri restrictive pe numele persanului, căruia nu i s-a trasat interdicție de a părăsi România.

Atât spun: țară de c…t! Sunt incorecți la nivel de sus. Bandiți! Noi câștigăm un colț de pâine și dăm de mâncare și la alții, iar unii vor să te ia cu totul, să nu dea nimic la nimeni. Dar vă rog eu, momentan, frână!
Rezaei Kejani Davood, 18 martie, pentru Libertatea


Citește și:

EXCLUSIV | Descoperire istorică! Un brașovean și un iranian au găsit, ascuns într-un dulap de epocă și neatins de 80 de ani, dosarul pe care Antonescu l-a trimis cu armata la Moscova ca să revendice tezaurul României!

„Dosarul Moscova 2” este numele pe care BNR l-a dat documentelor de la Brașov. Bucătarul Attila Szocs, un maghiar din Brașov, și iranianul Rezaei Kejani Davood au făcut o descoperire care reaprinde o veche dispută istorică și de patrimoniu

Ce se află în Tezaurul României evacuat la Moscova în Primul Război Mondial

Libertatea face public integral dosarul „Moscova 2”, despre Tezaurul României sechestrat de Rusia! Sunt 287 de pagini de mare interes istoric, certificate ca autentice

BNR, despre „Dosarul Moscova 2”: „Documentul are valoare istorică și completează materialele deja existente în arhiva BNR”

EXCLUSIV | Le dădeau alimente amestecate cu nisip! Dosarul „Moscova 2”, care contabilizază tezaurul românesc dus la ruși, conține și dovezi ale masacrului împotriva evreilor din Basarabia aflată în România Mare

EXCLUSIV | Aur și sânge în dosarul „Moscova2”. Jurnalista Andreea Archip a mers pe urmele lagărului din Mărculești, Basarabia. Satul care trăiește pe un cimitir!

Primele filmări de la Mărculești, lagărul care apare în documentele istorice găsite în dosarul ”Moscova 2”!