Cake pops

06-29582909_l

Ingrediente: 16 biscuiţi cu cremă, 100 g cremă de brânză, glazură: 300 g ciocolată cu lapte şi albă; decor: ornamente pentru bomboane; beţe din plastic pentru acadele sau din lemn pentru frigărui

Preparare: mai întâi se dau biscuiţii prin blender şi se toacă foarte fin. Se adaugă apoi crema de brânză, care trebuie să fie la temperatura camerei şi se amestecă bine de tot, până când compoziţia devine omogenă. Din compoziţia obţinută se fac biluţe de circa 3 cm în diametru şi se aşază într-o tavă care se ţine 20- 30 de minute la congelator, să se întărească biluţele. Se taie ciocolata în bucăţi şi se topeşte în bain-marie, fiecare, separat (albă şi cu lapte). Fiecare beţişor se introduce în mijlocul unei biluţe care apoi se înmoaie în ciocolată şi se învârte pentru înlăturarea excesului, apoi se presară ornamentele colorate şi se pun într-o cană.

Gogoşi glazurate

06-12350207_l

Ingrediente: un plic drojdie uscată, două linguri apă, 400 g făină (şi încă puţin pentru a pudra suprafaţă de lucru şi sucitorul), 250 ml de lapte, 55 g unt, 3 gălbenuşuri mari, 3 linguri de zahăr, 1 ½ linguriţă sare, o linguriţă scorţişoară; pentru prăjit: 500 ml ulei, pentru glazură: zahăr pudră, sirop de vişine, zeamă de lămâie, esenţă de vanilie; decor: bombonele albe şi roz

Cât de important este portofoliul primit de România în Comisia Europeană. Europarlamentar PNL: „E gol, zero competențe”
Recomandări
Cât de important este portofoliul primit de România în Comisia Europeană. Europarlamentar PNL: „E gol, zero competențe”

Preparare: se amestecă apa călduţă cu drojdia, până când drojdia se dizolvă complet. Se lasă 5 minute, până când fac spumă. Separat, în bolul unui mixer se amestecă făina, laptele, untul, gălbenuşurile, zahărul, sarea şi scorţişoara. Se adaugă şi compoziţia cu drojdie şi se mixează câteva minute până când se obţine un aluat omogen şi elastic. Aluatul se face bilă, se pudrează uşor cu făină, să nu facă crustă, şi se pune într- un vas care se acoperă cu un prosop curat şi se lasă într-un loc călduţ să dospească, circa două ore, sau până când îşi dublează volumul. Se întinde aluatul pe planşeta pudrată bine cu făină, cu sucitorul dat şi el prin făină, într-o foaie de 1 cm. Cu ajutorul a două pahare, unul mai mare şi unul mai mic, se decupează gogoşile. Aluatul rămas se frământă din nou şi se taie alte gogoşi. Se pun gogoşile într- o tavă pudrată cu făină, se acoperă din nou cu prosopul şi se lăsă la dospit alte 30 de minute. Se încinge uleiul şi se prăjesc gogoşile rând pe rând, câte 2-3 odată, lăsându- le câte un minut cel puţin pe fiecare parte, astfel încât să se rumenească frumos. Pentru glazură se amestecă zahăr pudră cu sirop de vişine (pentru cea roz), zeamă de lămâie şi puţină esenţă de vanilie până când se obţine o compoziţie uşor lichidă, ca o glazură. După ce s-au răcit gogoşile se glazurează şi apoi se ornează cu bombonele.

Televiziunea chineză arată cum ar putea avea loc debarcarea din Taiwan. „Ziua zero”, serialul menit să-i pregătească pe taiwanezi | VIDEO
Recomandări
Televiziunea chineză arată cum ar putea avea loc debarcarea din Taiwan. „Ziua zero”, serialul menit să-i pregătească pe taiwanezi | VIDEO

Chec glazurat

06-49275789_l

Ingrediente: 4 ouă, 100 ml lapte, 360 g zahăr, un pachet de unt, 50 g cacao, ½ plic praf de copt (o linguriţă), două linguri de ness, 260 g făină; glazură: 200 g ciocolată cu lapte, 75 ml frişcă lichidă; 4-5 miezi de nucă pentru decor

Preparare: într-o crăticioară se pune la încălzit untul tăiat cubuleţe, zahărul şi laptele. Când untul s-a topit şi zahărul s-a dizolvat, se ia crăticioara de pe foc şi se adăuga cacaoa (cernută) şi se omogenizează cu un tel. Se lasă compoziţia să se răcească înainte de a adaugă ouăle şi făina. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare şi se bagă la frigider. Când compoziţia s-a răcit (temperatura suportabilă la deget), se răstoarnă într-un bol mai încăpător şi se adaugă pe rând câte un gălbenuş. După fiecare se amestecă bine cu ajutorul mixerului. Se adaugă şi făina cu praful de copt, iar la final se încorporează albuşurile bătute, cu ajutorul unei spatule, cu mişcări de jos în sus. Se tapetează două forme de chec cu hârtie de copt şi se pune jumătate din compoziţie în fiecare. Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru primele 15 minute, apoi se reduce temperatura la 160 de grade. Între timp, se dă ciocolata pe răzătoarea mare şi apoi se topeşte în baie de aburi împreună cu frişca şi se amestecă. Se toarnă compoziţia peste checuri, se presară miez de nucă sfărâmat şi se dau la rece o oră.

Cine are 3 miliarde de lei pe mână la Apele Române, instituția responsabilă de lucrările de amenajare contra inundațiilor: un condamnat penal care încasează 20.000 de lei pe lună
Recomandări
Cine are 3 miliarde de lei pe mână la Apele Române, instituția responsabilă de lucrările de amenajare contra inundațiilor: un condamnat penal care încasează 20.000 de lei pe lună

Covrigei cu ciocolată

06-17658258_l

Ingrediente: 200 g făină, 160 g unt, 60 g zahăr, 20 g cacao, lapte, un vârf de cuţit de sare, o esenţă de vanilie, 20 ml ulei; pentru glazură: 50 g ciocolată neagră, 25 g unt; decor: 25 g ciocolată albă

Preparare: untul se amestecă cu zahărul, cacaoa, făina, sarea, esenţa de vanilie şi puţin lapte, atât cât să se poată forma un aluat. Apoi se întinde o foaie cam de 5 mm şi cu un dispozitiv special se decupează covrigeii. Se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se coc la foc potrivit. Se lasă apoi să se răcească şi se înmoaie în glazură. Se pun pe o tavă, la distanţă unul de altul, până se usucă glazura. Pentru prepararea glazurii se rade ciocolata neagră şi se pune la foc mic să se topească împreună cu untul şi o lingură de apă. După ce s-a topit, se amestecă şi se foloseşte imediat. După ce s-a răcit glazura de cicolată neagră se topeşte ciocolata albă şi se pune într- un poş cu vârful foarte mic. Apoi se decorează covrigeii.

Biscuiţi de ciocolată

06-21130362_l

Ingrediente: 90 g făină, 150 g făină de ovăz, un plic praf de copt, 90 g zahăr brun, 90 g zahăr alb, un vârf de cuţit de sare, o esenţă de vanilie, 125 g unt, un pahar mic de lapte, două ouă, 125 g pepite de ciocolată, 60 g alune.

Preparare: se mixează untul moale (tăiat cubuţete, tinut la temperatura camerei o oră) cu zahărul, vanilia, sarea şi ouăle până se obţine o cremă fină. Cele două tipuri de făină se amestecă cu praful de copt, se cern şi apoi se adaugă treptat cremei de unt. Se pun şi fulgii de ciocolată în aluat, cu ajutorul unei linguri de lemn, şi alunele tocate. Se preîncălzeşte cuptorul la 175°C. Aluatul se dă la frigider 10 minute. Se scoate apoi şi se formează, cu mâinile uşor umede, biluţe de aluat, mari cât o nucă. Se aşază biluţele la 4-5 cm una de cealaltă în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Biscuiţii se coc pe treapta a treia de jos în sus, pentru 15 minute, sau până când încep să prindă culoare pe margini. Suprafaţa biscuiţilor trebuie să nu se “bronzeze” absolut deloc. Când marginile îşi schimbă discret culoarea, se scoate tava din cuptor şi se lasă 2-3 minute. Apoi se scot cu grijă pe un grătar şi se lasă la răcit complet.

Turtă dulce

06-48285122_l

Ingrediente: două ouă, 3 linguri de miere, 100 g zahăr, o linguriţă bicarbonat de sodiu, o linguriţă de oţet, o linguriţă scorţişoară, 1/2 linguriţă esenţă de rom, făină cât cuprinde (300-350 g)

Preparare: într-un bol se pun ouăle, zahărul şi mierea şi se mixează toate până se omogenizează. Apoi se adaugă bicarbonatul stins cu oţet, scorţişoara şi esenţa de rom şi se mixează în continuare. Se adaugă făină cât cuprinde, până se obţine un aluat care se poate modela. Pe masa de lucru se presară puţină făină, se întinde o foaie cu grosimea de 1 cm şi se decupează cu ajutorul formelor (stea sau altele). Figurinele se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, care se introduce la cuptor până când se rumenesc.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Bărbatul care a incendiat Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București. Se întorsese recent din Italia
Știrileprotv.ro
Bărbatul care a incendiat Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București. Se întorsese recent din Italia
Wow! Cum arată casa lui Sorin Bontea. Și-a amenajat locuința ca-n reviste și a plantat măslini în curte: "Abia aștept să strâng recolta"
Viva.ro
Wow! Cum arată casa lui Sorin Bontea. Și-a amenajat locuința ca-n reviste și a plantat măslini în curte: "Abia aștept să strâng recolta"
Fiica lui Tily Niculae a făcut AVC la 12 ani. "Într-o zi m-am dus s-o iau de la şcoală şi mi-a spus că o doare capul. Până să ajungem acasă, mi-a spus că nu mai vede cu ochiul drept, iar ceea ce s-a întâmplat apoi..."
Libertateapentrufemei.ro
Fiica lui Tily Niculae a făcut AVC la 12 ani. "Într-o zi m-am dus s-o iau de la şcoală şi mi-a spus că o doare capul. Până să ajungem acasă, mi-a spus că nu mai vede cu ochiul drept, iar ceea ce s-a întâmplat apoi..."
Care este cel mai bun ulei pentru prăjit. Se găsește în orice magazin și nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: “Ține foarte bine”
FANATIK.RO
Care este cel mai bun ulei pentru prăjit. Se găsește în orice magazin și nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: “Ține foarte bine”
Leonard Doroftei a povestit prin ce a trecut în Canada: „Aveam zile în care nu puteam să mănânc. Plecau târâș!”
GSP.RO
Leonard Doroftei a povestit prin ce a trecut în Canada: „Aveam zile în care nu puteam să mănânc. Plecau târâș!”
Mihaela Bilic, avertisment pentru toți părinții. Acesta este alimentul care îi face pe copii obezi. Mulți îl consumă la fiecare cină
FANATIK.RO
Mihaela Bilic, avertisment pentru toți părinții. Acesta este alimentul care îi face pe copii obezi. Mulți îl consumă la fiecare cină
Raluca Bădulescu și-a făcut cont pe OnlyFans. Cum pozează vedeta pe site-ul pentru adulți. Imagini necenzurate / FOTO
Unica.ro
Raluca Bădulescu și-a făcut cont pe OnlyFans. Cum pozează vedeta pe site-ul pentru adulți. Imagini necenzurate / FOTO
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Orangesport.ro
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
O comună din România are propriul serviciu de alertare. Cum sunt avertizați oamenii în caz de inundații sau alte urgențe: "Te poate salva"
Observatornews.ro
O comună din România are propriul serviciu de alertare. Cum sunt avertizați oamenii în caz de inundații sau alte urgențe: "Te poate salva"
Horoscop 18 septembrie 2024. Racii este bine să nu se lase în voia emoțiilor mai intense decât de obicei, dar nici să nu exagereze cu rațiunea
HOROSCOP
Horoscop 18 septembrie 2024. Racii este bine să nu se lase în voia emoțiilor mai intense decât de obicei, dar nici să nu exagereze cu rațiunea

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI