Mergi direct la conținut »
UPDATE: Zeci de oameni evacuati de urgență din cauza unei macarale în pericol de prăbușire într-un cartier din Pitești| FOTO&VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE: Zeci de oameni evacuati de urgență din cauza unei macarale în pericol de prăbușire într-un cartier din Pitești| FOTO&VIDEO

UPDATE: Zeci de oameni evacuati de urgență din cauza unei macarale în pericol de prăbușire într-un cartier din Pitești| FOTO&VIDEO

Locatarii unui bloc din cartierul Găvana, din Pitesti, dar si clienții si angajatii unui supermarket din zonă au fost evacuati de urgență, joi după-amiază. Măsura a fost luată de către autoritățile din județul Argeș după ce s-a constatat că sub o macara care lucrează la ridicarea unui bloc de apartamente se produce o alunecare de teren, iar mastodontul din fier riscă să se prăbușească.

De Cristian Simion,


UPDATE, ora 18.00: Autoritățile din Argeș au reușit să stabilizeze solul sub macaraua care risca să se prăbușească peste un bloc de apartamente și peste un supermarket, în cartierul Găvana, din Pitești.

În primă fază, echipajele de la Inspectoratul pentru Situații de Urgențe Argeș au încercat, fără succes, să ancoreze mastodontul de un excavator de mare tonaj care aparține firmei care construiește în zonă. Operațiunea a eșuat însă, pentru că autoscara folosită de către pompieri nu a putut ajunge până la macara.

În aceste condiții, la fața loculuui a fost adusă o altă macara, care să o demonteze pe cea care lucra la construirea blocului din Găvana, iar concomitent a fost asigurat malul de pământ.

Joi seara, se lucrează la demontarea macaralei sub care terenul a început să alunece, iar locatarii blocului evacuat se vor întoarce la casele lor atunci când autoritățile vor considera că nu mai este niciun pericol.


„În acest moment, macaraua este stabilă, dar nu putem ști ce se poate întâmpla în cazul în care se produc trepidații în zonă”, a declarat Mădălina Epure de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arges.

În aceste condiții, cei 25 de locatari ai blocului din apropierea macaralei și aproximativ 50 de clienți și angajați ai unui magazin Lidl au fost rugati să părăsească urgent zona.

De asemenea, autoritățile au luat măsura evacuării unei parcări din apropiere.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arge, echipele de intervenție încearcă să asigure macaraua cu un cablu, cu ajutorul  autoscării și să o lege de un excavator greu al constructorului.

Citește și: ANALIZĂ. Prejudiciul din dosarul Tel Drum, echivalent cu 124.000 de pensii, 53.000 de salarii medii sau două insule exotice

Close
Închide
  Close