Acţiunea s-a numit Atelier SAVE SEX şi s-a desfăşurat la o clinică de ginecologie din Bucureşti, patronată de Fundaţia Internaţională de Planning Familial Marie Stopes. La întâlnire au participat 15 cititori ai site-ului www.profadesex.com, scris de Laura, invitaţi care au primit răspunsuri legate de bolile cu transmitere sexuală şi metodele de protecţie şi contracepţie şi de la Laura, dar şi de la producători de prezervative şi dr. Cristina Pica, medic specialist în contracepţie.
Toţi invitaţii au primit broşuri cu informaţii corecte despre metodele de protecţie şi contracepţie, despre bolile cu transmitere sexuală, dar şi cadouri în prezervative, jucării erotice, cărţi, absorbante cu anioni, analize ginecologice şi urologice gratuite şi alte vouchere de sănătate, că tot s-a serbat ieri şi Ziua Mondială a Sănătăţii. Din 2010 şi până în prezent, în campania SAVE SEX s-au împărţit 18.000 de prezervative gratuite în toată ţara, sute de jucării erotice şi cărţi, s-au dezbătut sute de articole despre sănătatea sexuală şi fertilitate, dar şi 50 de bucureştence au mers gratuit la controale ginecologice şi mamare prin carduri SAVE SEX.
Pe blogul său, Laura a publicat zeci de fotografii de la workshopul de sexualitate dar şi părerile participanţilor.
„,,,,Panicat să nu întârzii, mă îndrept cu paşi repezi spre Marie Stopes, locul în care urma să aibă loc atelierul Save Sex, o întâlnire a unor oameni dornici să înveţe să facă un sex bun şi mai ales sănătos. Ajuns la locul cu pricina sunt întâmpinat de un zâmbet mare din partei Laurei, se vedea pe chipul ei fericirea că se afla acolo. E visul ei să-i înveţe pe cei din jur cum să aibă parte de clipe de plăcere în dormitor fără a le fi teamă că vor lua un virus, o bacterie dornică să ne răpească plăcerea/bucuria de a face sex. Întâlnirea debutează cu o întrebare banală şi elementară, Cum se foloseşte corect un prezervativ?, întrebare banală zic pentru că, răspunsul la această întrebare ar trebui să îl ştim cu toţii. Zis şi făcut (…) Au urmat bolile cu transmitere sexuală, căci ăsta era unul din motivele care ne adunaseră pe toţi acolo, am trecut în revistă 10 BTS-uri: candidoza, bacteriile din vagin şi vaginita, gonoree, mycoplasmele/ ureaplasme, chlamydia, trichomonas, herpesul, sifilis, HIV, HPV. La fiecare am vorbit în mare dar şi pe cazuri reale, dar şi întrebări cu privire la: timpul de incubaţie, tratamentul, analizele pe care trebuie să le facem pentru a le descoperi. Chiar dacă nu e un subiect plăcut auzului, sunt lucruri pe care cu toţii trebuie să le ştim, să facă parte din bagajul nostru de informaţii cu care intrăm într-o relaţie sau cu care ne protejăm sănătatea. După ce am aflat bolile ce ne pândesc pe la orice colţ mai dubios, am discutat normal şi ce trebuie să facem ca să ne protejăm de ele, să prevenim, ca nu cumva să ne trezim cu musafiri nepoftiţi la uşa noastră. Despre partea asta a atelierului o să vorbesc mai mult într-o altă postare, am aflat lucruri/sfaturi interesante despre mijloacele de contracepţie. A fost o întâlnire super tare, mă bucur foarte mult că am putut să particip şi sper să facem tipul ăsta de întâlniri mereu, să ajungem la un moment în care ne trebuie un amfiteatru, şi cât mai mulţi oameni să înţeleagă că totul depinde de noi şi de decizia de a pune sau nu un prezervativ. Chiar dacă nu ne place, sau avem reacţii adverse la prezervativ, în caz de nu ştiaţi, pe piaţă sunt multe tipuri de prezervative, e unul potrivit pentru fiecare organism. Aşa că nu prea avem scuze să nu le folosim”, scrie un participant la eveniment pe profadesex.com.