Poezia lui Celentano a devenit virală și lumea a îndrăgit-o, mai ales ca nu este de meserie poet: „Văd că v-a mișcat poezia din episodul special. Vă mulțumesc pentru toate cuvintele frumoase! Nu sunt vreun poet dar câteodată mai iese o rimă-două și din mine !”, a scris Văncică pe contul de socializare. De altfel, unii dintre poeții cunoscuți din România, nu au admirat talentul lui Celentano.
Poezia lui Celentano, criticată de unii, apreciată de alții
Adrian Vancică a publicat pe contul său de Facebook cuvintele pe care un blogger i le-a adresat după ce a urmarit momentul din Las Fierbinți
„Îmi zice Adrian dar mă cheamă și Nicolae, așa că imi dedic articolul asta. LA 5 minute dupa postare observ ca nu se mai deschide pagina respectiva. Poate mai tarziu. Dar cam asta zice: „Îmi pare rău să o spun şi nu vreau să ofensez pe nimeni, dar înţeleg (din nou) că nu prea mă potrivesc cu elita scriitoricească, intelectuală şi aşa mai departe. Simt dinspre ea adiind un aer de snobism pur, care este, de fapt, dispreţ real faţă de restul lumii. Este atitudinea unei clase care se crede superioară într-un fel care ar fi haios dacă nu ar fi chiar trist. Cel mai recent exemplu este reacţia negativă sobră şi încordată la poezia lui Celentano… Cum să strâmbi din nas (şi încă în manieră gravă) la aşa ceva fără să fii ridicol? Oameni buni, este o poezie scrisă şi interpretată de un personaj (beţivul filozof al satului) şi nu un text cu intenţie poetică scris de un poet care vrea să fie poet! Lasă că în bună parte e scrisă mai bine decât ar putea scrie optzeci la sută dintre poeţii-poeţi. A o interpreta altfel, a o scoate din context şi a-i căuta hibe legate de rimă, ritm şi alte chestiuni de acest tip înseamnă a nu pricepe cam deloc despre ce este vorba în acel filmuleţ. Subtilitatea ţine tocmai de rimele şchioape, de ritmul schilod, de improvizaţiile de „hip-hup”, de ingeniozităţile, patetismele şi „sincerităţile” de „beţiv genial” care spune deşteptăciuni, de aburii care ies din gura personajului în acea sală neîncălzită, de locurile libere din sală, de câte şi mai câte. Şi ar mai fi de zis câte ceva, dar nu mai zic. E de ajuns pentru o seară oarecare de duminică”, spune Vasile Baghiu, despre poezia lui Celentano..”, este preluarea facuta de Adrian Vancica pe pagina sa de Facebook.