12 Ian. 2017 23:00 , de Rodica Dirzu

Ciulama de pui la doar 9,50 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun

Distribuie

Nu stai prea bine cu banii, eşti înainte de salariu sau pur şi simplu vrei să faci economie dar să mănânci ceva bun şi hrănitor. Noi te ajutăm. Vei găsi în fiecare zi, de luni până vineri, câte o reţetă ieftină. Cu mai puţin de 10 lei poţi găti feluri de mâncare delicioase. Astăzi, ciulama de pui la doar 9,50 lei.

 

Costuri aproximative ingrediente: pui: 5 lei, ceapă: 0,50 lei, făină: 0,50 lei, ulei: 0,50 lei, sare şi piper: 0,50 lei, smântână: 1 leu, morcov, pătrunjel: 1 leu, ulei: 0,50 lei. Total: 9,50 lei

 

 

Ciulama de pui

Ingrediente: 500 g pulpe de pui dezosate, 500 ml apă, o ceapă, 50 g făină, 300 ml smântână, un morcov, un pătrunjel, puțină sare, puțin ulei

Preparare: se face mai întâi sosul. Se curăță morcovul, ceapa, pătrunjelul și țelina și se pun la fiert împreună cu carnea. Separat, se pune în puțin ulei încălzit făina și se amestecă continuu, având grijă să nu se ardă, ci doar să se îngroașe puțin. Apoi se toarnă încet, câte puțină zeamă de la carnea fiartă (cam 500 ml), amestecând continuu și având grijă să nu se formeze cocoloașe. Compoziția obtinută trebuie să fie de consistența unei smântâni. Se fierbe puțin la foc mic, după care se ia de pe foc și se toarnă smântâna bătută în prealabil cu două linguri de apă rece. Se pune carnea și se poate servi. Se consumă de preferință caldă, cu mămăliguță și salată de varză.

 

Citește și: Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun. Ciulama de ciuperci cu doar 8,5 lei

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
VIDEO/ Anamaria Prodan vrea gemeni la 45 de ani
Loading...
Comentarii