Cât de frecvent trebuie să-ți schimbi pernele?
Probabil că atât cei din jurul tău, cât și membrii familiei, nu iau adesea în calcul schimbarea pernelor pe care dorm. Majoritatea persoanelor sunt orientate către schimbarea lenjeriei de pat și a fețelor de pernă. Însă, în ultima vreme specialiștii recomandă inclusiv schimbarea pernelor pentru a avea parte de un somn calitativ. Odată cu trecerea timpului, pot apărea paraziți și acarieni în perne, saltele sau așternuturile pentru pat. Astfel, pentru a te proteja pe tine și cei dragi de posibilii musafiri nepoftiți, este indicată schimbarea pernelor o dată la doi ani.
Dacă vrei să ai parte de un somn odihnitor, trebuie să alegi de fiecare dată calitatea. Materialele din care sunt prelucrate pernele sunt importante în vederea unui somn liniștit. Ghidează-te întotdeauna după calitate și alege materiale potrivite. Dacă vrei ca pernele tale să aibă o durată de viață mai mare sau să le folosești mai mult timp, alege perne puf siliconizat. Acordă-le o atenție sporită când vine vorba de curățare. Așadar, spală-le o dată la două luni la temperatura de 30 de grade Celsius. Indicat este să le duci și la curățătorie o dată pe an pentru a fi uscate uniform și rapid. Oricum, dacă dorești să-ți ferești pernele de contactul cu acarienii este ideal să le lași la aerisit și să le scuturi de câteva ori pe săptămână.
În cazul în care tu sau membrii familiei aveți probleme cu tenul sau exces de sebum, schimbă fețele de pernă mai des. Le poți schimba o dată la două zile pentru a te asigura că ai parte de un mediu sănătos în timp ce te odihnești. Este important să calci fețele de pernă înainte să îmbraci pernele pentru că astfel se reduc șansele apariției bacteriilor. Pune în practică sfaturile date mai ales dacă ai copii mici în familie.
Ce sunt pernele antialergenice și care sunt materialele potrivite?
Pentru a elimina o spaimă în plus, pernele antialergice sunt o soluție foarte potrivită. Ele sunt concepute din materiale care nu facilitează apariția acarienilor sau a altor virusuri. De asemenea, ele sunt și plăcute la atingere și te protejează de alergii. Sunt potrivite atât pentru bebeluși, copii, cât și pentru persoanele cu ten sensibil. Bineînțeles, pernele antialergenice sunt potrivite în fiecare familie. Astfel, somnul este mai liniștitor, plăcut, iar tu ești scutit/ă de gândurile că alergenii îți pot afecta somnul.
Dacă vrei să știi ce materiale sunt potrivite pentru o pernă antialergenică, iată câteva:
- Puf siliconizat – este un material potrivit pentru umplutura pernelor pentru că este flexibil, dar totodată nu își modifică forma nici după multiple spălări. Este un material ferm și foarte plăcut pentru ca tu să ai parte de un somn relaxant. Are proprietăți antifungice, antibactericide și antiacarieni.
- Fibra siliconică – este bine de știut faptul că pernele umplute cu fibră siliconică asigură atât confort, câr și suport optim pentru zona spatelui și a gâtului. Materialul este recunoscut pentru durata îndelungată de viață, cât și pentru nivelul ridicat de ventilație pe care îl asigură. De asemenea, este unul dintre cele mai calitative materiale sintetice, iar fibra este antialergică. Asigură confort și este ideală în pereche cu o husă pentru pernă. Nu este recomandată umezeala sau scurgerea de lichide pe suprafața pernelor din fibră siliconică.
- Spuma cu memorie – în ultima vreme, este recomandată și în tendințe spuma cu memorie pentru umplutura pernelor. Motivele sunt diverse. În primul rând, este un material certificat OEKO-TEX și este hipoalergenic. Totodată, și materialul Memory foam este unul care asigură o calitate foarte mare și este nepoluant. Aceste caracteristici, cât și ionii de argint sunt principalele aspecte pozitive pe care o astfel de pernă le poate asigura. Însă, trebuie să știi dinainte, că prețul este pe măsura calității. Așteaptă-te la costuri ceva mai mari dacă dorești o pernă cu memorie.
Probabil nu ești interesat/ă doar de materialul cu care sunt umplute pernele. Dacă este de interes și materialul fețelor de pernă și vrei să fii atent/ă la acest aspect, alege perne din microfibră embosată. Astfel, vei avea parte de o suprafață catifelată pe care să te odihnești și de un somn dulce.
Cum găsești perne antialergice avantajoase?
Dacă vrei să găsești perne antibacteriene avantajoase, trebuie să acorzi un timp căutării produselor potrivite. Ghidează-te mereu după un raport bun preț-calitate și asigură-te întotdeauna că materialele îndeplinesc condițiile pe care le vizezi. Pentru a avea parte de un cost bun, poți să optezi pentru seturi de perne 3+1 cadou sau seturi complete cu lenjerie pentru pat. Ai în vedere opțiunile care sunt în conformitate cu dorințele și așteptările tale din momentul achiziției.
După cum știi, este benefic ca din timp în timp să schimbi așternuturile și pernele pentru pat. Așadar, seturile complete vor fi binevenite dacă vrei să faci această schimbare. De asemenea, dacă te muți la casă nouă, trebuie să ai în vedere achiziția unor perne antibacteriene și a așternuturilor noi pentru pat.
În contextul în care aveai curiozități și întrebări cu privire la perne, alege să pui în aplicare sfaturile primite în articol. Astfel, nu vei avea grija paraziților ce pot să-ți cauzeze probleme de sănătate sau alergii. Alege pernele antialergice pentru un somn odihnitor și lipsit de griji!
Sursa foto: Freepik.com