Dacă îţi cade părul
Pune 100 g de busuioc proaspăt într-un litru de apă rece. Ţine vasul pe foc până când dă apa în clocot, apoi redu flacăra la minimum şi lasă să fiarbă înăbuşit 20 de minute. Filtrează şi mai adaugă în ceaiul astfel obţinut 45 g de busuioc uscat. Masează pielea capului, de două-trei ori pe săptămână, cu acest preparat, apoi aplică imediat şamponul şi spală părul.
Dacă ai negi (veruce)
- Lasă la înmuiat coajă de portocală în oţet alb, timp de şase ore. Apoi aplico pe neg – o să vezi ce repede dispare!
- Răceşte apa în care ai fiert câteva ouă. Îmbibă cu ea un tampon şi aplică-l pe verucă. Repetă operaţia zilnic, până la dispariţia acesteia.
Dacă sforăi
- În cursul zilei, pune câte o picătură de suc de morcov în fiecare nară. Seara, pune şi câte o picătură de suc de lămâie. Foloseşte acest remediu zilnic, până când se rezolvă problema.
- Toacă un căţel de usturoi, pune-l în- tr-un recipient şi toarnă peste el 15 ml de oţet de cidru şi 500 ml de apă clocotită. Fă inhalaţii timp de 5 minute.
Dacă ai mătreaţă
- Masează pielea capului cu un pumn de sare de mare. Spală-te apoi pe cap ca de obicei. Repetă de două-trei ori pe săptămână, până când dispare mătreaţa.
- Pune la fiert spanac, scurge bine apa, lasă frunzele să se răcorească, apoi aplică pe cap cataplasma astfel obţinută. Las-o să acţioneze zece minute, apoi freacă părul ca şi cum l-ai şampona. La final, clăteşte bine. Foloseşte acest tratament câteva zile la rând, până când scapi de mătreaţă.
Ca să scapi de mirosul de transpiraţie
Amestecă, în părţi egale, apă şi oţet alb sau oţet de cidru de mere (îl găseşti la magazinele naturiste). Lasă vasul în aer liber 20-30 de minute, ca să se evapore mirosul de oţet. Toarnă apoi lichidul într-un flacon pe care îl închizi ermetic. Îmbibă uşor cu această soluţie o bucăţică de vată şi tamponează zona care transpiră (axilele, pielea dintre degetele picioarelor etc.).