– Fructele. Cele mai eficiente diuretice sunt cireşele, pepenele, grepfrutul, piersicile, merele şi prunele.
– Varza. Consumată rasă, câte 400 g pe zi, varza declanşează, după câteva zile, o diureză abundentă.
– Anasonul. Rădăcinile lui sunt diuretice. Trebuie uscate după ce au fost tăiate rondele şi se consumă sub formă de decoct: 25 g de rădăcină se fierbe 10 minute în- tr-un litru de apă.
– Porumbul. Mătasea porumbului e diuretică şi favorizează funcţia hepatică: decoct dintr-un pumn de mătase de porumb la 1 litru de apă.
– Prazul. Un bun diuretic şi curăţător intestinal: decoct – două- trei fire de praz se fierb 30 de minute într- un litru de apă.
– Ceapa. Un diuretic puternic. Rasă, se lasă la macerat câteva ore, se filtrează şi se bea. Ca decoct, trei cepe tăiate, necurăţate, se fierb 15 minute într-un litru de apă.
– Mesteacănul. E un bun depurativ, activ în special în zona rinichilor. Suc: două linguriţe de trei ori pe zi. Ceai: 40 g de frunze într-un litru de apă, apoi se infuzează 10 minute.
– Coacăzele negre. Frunzele sunt diuretice: infuzie – 40 g de frunze la un litru de apă.
– Cireşul. Codiţele de cireşe sunt indicate pentru acţiunea lor diuretică. Decoct – un pumn de codiţe la un litru de apă.
– Păpădia: Un bun drenant şi remediu pentru ficat şi rinichi. Decoct – un pumn de frunze şi rădăcini se fierbe două minute într- un litru de apă. Ca suc, de trei ori pe zi, câte două linguriţe.
– Măceşul. Diuretic blând. Decoct – se pun 5-10 boabe la o ceaşcă şi se fierb două minute.
– Frasinul. Bun diuretic, în doză mare devine purgativ. Ca infuzie – un pumn de frunze la un litru de apă.
– Ienupărul. E un bun diuretic şi depurativ. Ca infuzie – 20-30 g de boabe la un litru de apă. Piure (fără zahăr) – o lingură pe zi. Ca ulei esenţial, trei picături, de trei ori pe zi.
– Urzica. Se recomandă pentru tonificarea şi refacerea sângelui în caz de anemie. Suc, de trei ori câte două linguri pe zi; ca decoct – un mănunchi de fierbe trei minute într-un litru de apă.
– Cura cu apă. În cantitate mare, apa are efect diuretic. Cura constă în consumul unei cantităţi mai mari de apă, zilnic, decât îi trebuie corpului. Se creează astfel un puternic curent de de eliminare a apei şi a toxinelor.
Cumpăraţi cartea şi ziarul cu doar 9,99 de lei
Mâine, 4 mai, ziarul Libertatea lansează cartea “Ghid de detoxifiere. Metode simple de eliminare a toxinelor din organism” – volum semnat de faimosul naturopat Christopher Vasey. Cartea oferă soluţii simple şi naturale pentru regenerarea şi purificarea organismului şi conţine tehnici de detoxificare ce vindecă boli şi redau pofta de viaţă. Ghidul explică pe înţelesul tuturor funcţia de curăţare a organismului, precum şi metodele 100% naturale prin care se poate realiza.
Căutați mâine la chioşcuri ziarul Libertatea împreună cu volumul Ghid de detoxifiere, la un preţ special!