Motivația ta
Fiecare dintre noi avem o serie de motive pentru care alegem un anumit job. Stabilitatea financiară, un mediu de lucru prietenos și pozitiv, nevoia de a evolua în permanență. Astfel de motivații devin motorul care ne alimentează permanent resursele pentru încă o zi de lucru. De aceea, este esențial să știi de ce ai ales o carieră în sistemul medical. Din nevoia de a-i ajuta pe ceilalți? Din nevoia unui venit stabil sau cea de a avea o muncă apreciată? Pentru că îți plac jocurile dinamice, în care poți evolua mereu? Acestea pot fi câteva lucruri bune care te pot motiva. Conștientizarea lor te ajută să depășești momentele dificile din carieră, situațiile stresante sau obositoare. Atunci când știi că merită să depui efortul în jobul tău, vei face lucrurile cu mai multă energie și asumare.
Stabilitatea viitorului tău
Pentru multe dintre noi, un viitor stabil înseamnă o siguranță financiară pe care știm că ne putem baza indiferent de situație. Însă, în domeniul medical lucrurile sunt mai complexe decât atât. Cadrele medicale sunt expuse mai multor riscuri mai mult sau mai puțin grave. Unul dintre ele poate fi malpraxisul, definit de Legea 95/2006 ca fiind „eroarea profesională săvârșită în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicând răspunderea civilă a personalului medical și a furnizorului de produse și servicii medicale, sanitare și farmaceutice”.
Încheierea unei asigurări malpraxis poate ajuta cadrele medicale să achite eventualele despăgubiri ce se pot solicita în cazul unor greșeli. Orice personal medical are posibilitatea de a comanda online ofertele pentru asigurare malpraxis pret. Astfel, poți achiziționa asigurarea de malpraxis medical în aproximativ 2-3 minute, fără să fie necesar să te deplasezi la sediul unei agenții.
Perfecționarea continuă
Învățarea continuă este una dintre provocările meseriilor din domeniul medical. Odată ce începi drumul acesta profesional, studiul nu se va opri odată cu încheierea facultății sau a liceului, ci dimpotrivă, adevărata experiență o dobândești pe parcursul anilor de practică. De aceea, este esențial să fii mereu în căutarea informațiilor noi, a descoperirilor din domeniul medical, să fii mereu în temă cu schimbările care apar și să îți îmbunătățești permanent munca. Acest lucru poate părea, uneori, obositor, însă niciodată nu va fi plictisitor. Ai posibilitatea de a învăța în permanență de la pacienți tăi sau de la ceilalți colegi de muncă.
Sănătatea ta și a celor din jur
În calitate de profesionist din domeniul sănătății, ai un rol important în a oferi bunăstare în viețile pacienților. Însă, pentru a putea avea grijă de ceilalți, pentru a le oferi consultanță și tratamente de calitate, este necesar să ai, în primul rând, grijă de tine. Adoptarea unui stil de viață sănătos, echilibrat, fără excese ar trebui să fie modelul după care te ghidezi, și nu doar o recomandare pe care o oferi pacienților. Oboseala acumulată la locul de muncă, lipsa somnului, nivelul ridicat de stres sau numeroasele responsabilitățile își pot spune cuvântul. De aceea, este necesar să acorzi atenție corpului tău și să îl susții prin alimentație sănătoasă, odihnă, relaxare, ori de câte ori are nevoie.
Sursă foto: Shutterstock