Usturoiul, aliatul tău
Usturoiul ar trebui să devină unul din alimentele tale preferate. Ca să aibă un efect mai bun, ia-l dimineaţa pe stomacul gol (doi-trei căţei). Îi poţi tăia mărunt și înghiţi cu apă sau cu ceai. Pentru masaj, prepară un ulei special, după cum urmează: prăjește la foc mic 10 căţei de usturoi în 60 g ulei de susan, până ce capătă o culoare maronie. Așteaptă să se răcească și aplică doar uleiul printr-un masaj puternic pe spate sau roagă pe cineva să facă asta. Îmbracă un tricou de bumbac, învelește-te bine și stai așa
3 ore, fără cureţi uleiul. După aceea, poți face o baie caldă. Ar trebui să urmezi acest tratament 15 zile.
Vitamina C, împotriva durerilor puternice de spate
S-a dovedit că vitamina C are puterea de a diminua durerile de spate. În acest caz, ar trebui să-ţi asiguri din ali- mentaţie sau din suplimente 2000 mg pe zi. Nu ar trebui însă să iei această doză mai mult de trei zile, pentru că supradozajul poate duce la sângerări nazale, diaree sau chiar la formarea pietrelor la rinichi.
Ceai antiinflamator
Poţi prepara acasă un ceai care ameliorează durerile, ajută la eliminarea toxinelor și scade inflamaţia. Fă un amestec cu cantităţi egale de: flori de boz negru, frunze de urzică, rădăcini de pătrunjel, scoarţă de salcie. Fierbe o lingură din acest amestec în 200 ml de apă fierbinte, timp de 5 minute, la foc mic. Lasă să se răcească, după care strecoară. Se beau câte două căni pe zi, neapărat după masă. Preparatele din scoarţă de salcie, pe care le găsești în magazinele cu produse naturiste, sunt și ele bune împotriva durerilor de spate. Mai poţi prepara un ceai, fierbând două linguri de pulbere din scoarţă de salcie, în 200 ml de apă, timp de 20 de minute, la foc mic. Se ia câte o lingură, de trei ori pe zi, după mesele principale.
Dieta pentru durerile de spate
Ceea ce mănânci te poate ajuta să scapi de durerile de spate, întărind oasele. Proteinele, calciul și vitamina D ar trebui să facă parte, zilnic, în meniul tău. Acestea se găsesc în: produse din carne (de preferat carne macră, preparată la grătar), pește, fructe de mare, lapte, iaurt, brânză, ouă, legume verzi, cereale integrale, produse din soia, alune. Baza regimului tău ar trebui să fie legumele și fructele crude. Ai putea face o salată care să conţină: morcovi, varză, castravete, ridiche, ceapă și salată verde. În plus, foarte bune sunt și conopida sau spanacul, gătite la abur. Pe de altă parte, ar trebui să eviţi mâncarea cu un conţinut ridicat de grăsime, prăjelile, condimentele în exces, alimentele foarte procesate sau care conţin mulţi conservanţi, dulciurile, zahărul, ceaiul negru și cafeaua, care duc la eliminarea calciului din corp. Dacă fumezi, ar fi bine să te lași.
Automasaj relaxant
Medicul rus Konstantin V. Zorin recomandă un automasaj ușor de făcut pentru fiecare. Acesta va diminua durerile sau le va preveni. Sunt indicate mai ales celor care au un stil de viaţă sedentar, dar și celor care suferă din cauza suprasolicitării mușchilor.
– Cu pulpa degetului mare și a celui arătător masează-ţi lobii urechilor, pe rând, în sus și în jos, de 10 ori.
– Masează cu palma dreaptă, prin mișcări circulare, jumătatea stângă a gâtului în zona cefei și lateral de 20 de ori în sensul acelor de ceasornic și de 20 de ori în sens invers. Fă același lucru cu palma stângă pe partea dreaptă a gâtului.
– Masează timp de două minute cu degetele mâinii drepte regiunea dintre umărul stâng și ceafă. După aceea, masează, în același mod, cu mâna stângă, regiunea dintre umărul drept și ceafă.
– Unește-ți mâinile la spate și, cu dosul palmei, masează regiunea dintre umărul drept și ceafă.
Cataplasme cu cartofi și varză
Cartoful crud și varza sunt două remedii foarte folosite în durerile de spate. În zona lombară, se pot pune cataplasme cu cartofi fierţi. Aceștia se taie felii și se aplică întâi un tifon, peste care se pun cartofii, nu prea calzi. Se acoperă cu un prosop gros. Pe locul dureros, se mai poate aplica varză crudă zdrobită. Se prinde cu un pansament și se lasă acolo toată ziua, dacă activitatea pacientului o permite, sau se pune seara la culcare și se păstrează toată noaptea.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei
Vezi rezultate exit poll alegeri parlamentare 2024 și urmărește rezultatele alegerilor pentru Parlamentul României!