Susținere și fermitate, dar și un bun raport calitate-preț
Este recomandat ca, atunci când îți alegi această piesă, să ții cont de nivelul de susținere și fermitate oferite, dar și de un bun raport între calitatea asigurată de brand și preț, așa cum sunt aceste saltele Dormeo.
Alegerea unei saltele depinde de frecvența utilizării (zilnică sau ocazională), dar și de preferințele personale în materie de susținere, fiecare dintre cele trei tipuri de saltea de pe piață având propriile calități și dezavantaje. Concepțiile greșite sunt că o saltea prea moale va afecta spatele, în timp ce una prea fermă este sinonimă cu disconfortul. De fapt, propria fiziologie dictează nivelul de fermitate necesar, o persoană minionă fiind probabil fericită cu o saltea mai subțire și flexibilă, în timp ce una mai corpolentă va fi mulțumită cu un suport foarte ferm.
Salteaua din spumă
O saltea din spumă evocă imediat senzația de confort și moliciune și este ușor de manevrat pentru că are o greutate mai mică. Există trei tipuri, cu spumă poliuretanica, de înaltă rezistență și cu memorie, ultimele două oferind un suport morfologic precis. Deși nu au reputația de a fi foarte confortabile, totul depinde de tipul de spumă care le compune. Astfel, spuma poliuretanică este mai fermă, deci mai bună pentru spate, dar nu este potrivită persoanelor care transpiră mai mult, în timp ce spuma cu memorie poate fi potrivită pentru cei care au deja probleme cu coloana vertebrală. Spuma poliuretanică poate fi aliatul celor care suferă de alergii, pentru că asigură o ventilație naturală și păstrează acarienii la distanță. Pe de altă parte, datorită densității sale ridicate, spuma cu memorie ajută la reducerea punctelor de presiune și promovează o bună circulație a sângelui. Termosensibilă, spuma cu memorie se adaptează fiecărui tip de corp și revine automat la forma inițială la fiecare schimbare de poziție.
Salteaua cu arcuri
Tehnologiile folosite în prezent pentru saltelele cu arcuri diferă mult de cele din vechea generație. De exemplu, arcurile biconice sunt ultrarezistente și împiedică deformarea saltelei. Pot fi o alegere bună pentru persoanele mai corpolente, care vor să se bucure de o saltea mai fermă. Arcurile cu mai multe spirale asigură o ventilație excelentă a saltelei și o rezistență infailibilă. De asemenea, arcurile „multi-active” acționează ca un amortizor de vibrații. Salteaua cu arcuri oferă suport morfologic precis și de durată pentru un confortul care se păstrează în timp.
Salteaua din latex
Atunci când auzi cuvântul “latex” te gândești imediat la elasticitate. Latexul este un compus natural extras din arborele de cauciuc, care se găsește în sud-estul Asiei. Cele două avantaje principale ale unei saltele din latex sunt zonele de confort – pentru că acestea oferă o bună independență a somnului, în cazul unui cuplu, și o mare precizie de susținere – și suportul, materialul fiind în mod natural flexibil.
Dimensiunile saltelei
Pentru un confort optim, lungimea saltelei trebuie să fie cu 15 centimetri mai mare decât înălțimea persoanei care o folosește, în timp ce lățimea depinde de câți oameni dorm pe ea. Astfel, pentru a dormi confortabil, un cuplu are nevoie de o saltea cu o lățime de aproximativ 160 de centimetri. În ceea ce privește grosimea, aceasta ar trebui să fie mai mare de 20 de centimetri pentru a fi cât mai confortabilă.
Luând în considerare criteriile de mai sus, depinde doar de tine să găsești salteaua care ți se potrivește cel mai bine pentru nopțile de vis.
Sursa foto: Unsplash