Diagnosticul e dat de către specialist
În urma unei examinări de către specialist se poate depista dacă e vorba de o problemă a coloanei vertebrale lombare sau de o patologie renală. În funcţie de modul de manifestare, lombalgia poate fi acută, cronică ori recidivantă. Când cauza e una reumatologică, debutează brusc, după un efort intens sau după expunere la frig. Şi, de cele mai multe ori, ne imobilizează la pat.
E important ca diagnosticul să fie corect şi precoce. Tratamentul va fi individualizat, ţinând seama de patologia asociată. Pentru stabilirea diagnosticului se utilizează radiografia, ecografia abdominală, tomografia computerizată şi rezonanţa magnetică. În general, lombalgia se poate trata reumatologic, ortopedic, balneofizioterapeutic şi, în cazuri mai grave, neurochirurgical. Medicamentele des utilizate combat durerea, indiferent de cauză. Se pot aplica tratamente locale, precum infiltraţiile, corticoterapia sau chiar imunosupresoare. Totuşi, se pot lua câteva măsuri: evitarea frigului, a ridicărilor de obiecte grele, corectarea poziţiei la birou, gimnastica şi reducerea greutăţii la supraponderali.
Revista Libertatea pentru femei şi cartea “Treptele iubirii”, 9,99 de lei
Dacă incitantele romane de dragoste te-au prins deja înseamnă că aştepţi cu nerăbdare cartea “Treptele iubirii”, o poveste romantică, plină de pasiune, marca Nora Roberts. O găseşti numai împreună cu revista Libertatea pentru femei de luni, la preţul de 9,99 de lei!